Zacusca de ghebe

de _Alina_ in Zacusca, 11 Oct 2013 | 70096 vizualizari

 

Daca n-ati facut inca zacusca de ghebe, zic ca nu-i vreme de pierdut. ;)

 

INGREDIENTE

  • 4,5 kg ghebe (cantarite dupa ce au fiert)
  • 4 kg gogosari (curati, fara cozi si seminte)
  • 1 kg ceapa curatata
  • 1 l ulei
  • 700 g morcov curatat
  • 370 g pasta de tomate (cu 28% substanta uscata - Olimpia am folosit eu)
  • 4 foi de dafin
  • sare neiodata dupa gust
  • piper
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ghebe:

1. Ghebele fierte le clatim cu apa rece (5-6 ori), le punem la scurs apoi le dam prin masina de tocat, prin sita cu gauri mari.

2. Dam ceapa si morcovii prin robot separat.

3. Gogosarii ii tocam marunt cu ajutorul robotului de bucatarie. 

4. Intr-o oala groasa punem uleiul la incins si dam drumul cepei cu o lingurita de sare, piper si foile de dafin. Cand devine translucida punem si morcovul tocat. Dupa 10 min adaugam gogosarii tocati, iar dupa inca 20 minute adaugam ghebele si pasta de tomate in oala. Lasam la foc potrivit pana cand la suprafata se ridica uleiul, avand grija sa invartim cu o lingura la fiecare 10 minute in compozitie.

5. Punem zacusca fierbinte in borcanele sterilizate. Punem borcanele pe capac (cu fundul in sus) si le acoperim cu o patura pana cand se racesc apoi le putem depozita. ;)    

Nota!  

Ingredientele sunt cantarite dupa ce au fost spalate si curatate.
Din cantitatile date au iesit 24 de borcane de 370g.

TIPS-URI

1

Folositi sare pentru muraturi si sarati pe masura ce adaugati un nou ingredient.

2

Ghebele proaspete se curata mult mai usor daca le lasati de seara pana dimineata intr-un vas in care puneti apa rece si sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ligia Bxl 1

09.10.2014, 11:48

asa am procedat si eu cu borcanele le-am acoperit cu patura si cand sa mananc dupa ce am ajuns cu ele acasa am gasit borcane care fierbeau,nu am sa mai fac prostia asta si am sa le bag direct in cuptor,cred ca e mai sigur,arata super zacusca ta mai ales ador cu ghebe

_Alina_ 1

09.10.2014, 12:24

Ligia, merci! Eu fac asa de multi ani si n-am patit deocamdata nimic.

Ligia Bxl 1

09.10.2014, 14:07

Aha te cred,eu am fost ajutata la stransul capacelor la borcane de alte persoane si se poate sa nu le fi strans bine,dar daca le mai si bagam la cuptor cred ca nu sar mai fi stricat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu ghebe