Zacusca de ghebe

de mybella in Zacusca, 18 Oct 2013 | 1671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ghebe
  • 3 kg ceapa
  • 5 kg ardei grasi sau capia
  • 1 kg morcov
  • 800 gr pasta de tomate
  • 1 l ulei
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita piper boabe
  • 10 foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ghebe:

Ceapa, ardeii si mocovul se curata, se spala si se taie fasii.Ghebele se curata de impuritati, se spala bine in 4-5 ape si se pun la fiert 10minute in apa clocotita.

Jumatate din cantitatea de ulei se pune la incins intr-o craticioara. Cand sa incins se adauga putin ardeii si ceapa si se lasa cat sa se moaie.

Se lasa sa se raceasca putin si impreuna cu ghebele si morcovii se dau prin masina de tocat carne sau la robot.

Se pun toate intr-o oala care se poate baga la cuptor, se adauga restul de ulei, pasta de tomate, se asezoneaza cu sare, piper boabe si foi de dafin. Se amesteca bine si se da la cuptor aproximativ 2 ore 30 minute amestecand din cand in cand.

Se pune fierbinte in borcane de sticla care se sigileaza bine. Acestea se aseaza in tava de cuptor distantate, sa nu atinga intre ele, cu putina apa.

Se lasa sa fiarba 40-45 minute.

Cand sunt gata se lasa in cuptor o ora sa se racoresca putin dupa care se scot si se invelesc cu o patura pana se racesc bine.

Depozitam intr un loc rece si uscat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zacusca de ghebe 269942
retete culinare - Zacusca de ghebe 269944
retete culinare - Zacusca de ghebe 269946
retete culinare - Zacusca de ghebe 269947
retete culinare - Zacusca de ghebe 269948
retete culinare - Zacusca de ghebe 269949
retete culinare - Zacusca de ghebe 269950
retete culinare - Zacusca de ghebe 269951
retete culinare - Zacusca de ghebe 269952

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

18.10.2013, 23:34

laura_n 1

20.10.2013, 14:19

cea mai buna zacusca

Romanita 1

25.10.2013, 20:57

Eu am facut o fara morcov, dar a iesit delicioasa, merci ptr. Indrumare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S