Zacusca de gogonele

de Isabel in Mancaruri de post, 17 Oct 2013 | 2214 vizualizari

 

fff buna,imi place mai mult ca cea de vinete,e mai acrisoara

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogonele mai coapte nu foarte verzi
  • 1 kg de ardei rosu gras sau capia
  • 1 kg ceapa
  • 300ml zarzavat facut in casa(din rosii si ardei rosu)
  • 300 ml suc de rosii(facut in casa sau cumparat)
  • 2lg bulion
  • 4lg zahar,dupa gust
  • 3-4 L sare, dupa gust
  • piper dupa gust
  • ulei(4-5 lg)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de gogonele:

Se coc ardei si se lasa putin la aburit cu un prosop(capac),apoi se curata de coaja si seminte.

Gogonelele se dau prin masina de tocat si se pun intr-o sita cu gaurele foarte mici la scurs,se dau si ardeii copti prin masina si se pun separat intr-un alt vas.

Se curata si se toaca fin ceapa si se pune la calit in 4-5 lg de ulei.Cand s-a calit suficient(sa aiba o culoare aurie),se adauga gogonele scurse de zeama dar nu toata(daca s-a scurs toata mai adaugati in oala o cana de zeama),si se lasa sa fiarba bine cam o ora amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.

Apoi adaugam ardeiul si lasam si pe acesta 15 min,apoi adaugam zarzavatul, sucul si bulionul si lasam sa fiarba  pana scade toata zeama(aprox. o ora),punem piperul,zaharul si sarea,mai fiebem 5 min si punem la borcane,se sigileaza si se fierb 15-20 min la bain-marine.

 

TIPS-URI

1

Ceapa nu se caleste prea mult sa nu se arda,astfel gustul zacustii va fi diferit si nu tocmai placut.Se recomanda se se amestece continuu cand zeama a scazut considerabil avand tendinta sa se lipeasca.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zacusca de gogonele 269396
retete culinare - Zacusca de gogonele 269397
retete culinare - Zacusca de gogonele 269398
retete culinare - Zacusca de gogonele 269399

COMENTARII (5)

Rocsi 1

17.10.2013, 11:35

Interesanta reteta

MotanLaOale 1

17.10.2013, 11:56

Isabel 1

18.10.2013, 10:05

fff buna,garantez ca o sa va placa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29