Zacusca de ... iarna

de Ina in Mancaruri de post, 12 Iul 2011 | 9909 vizualizari

 

Am numit-o asa, intrucat desi o postez acum, este facuta in perioada rece, din vinete si ardei copt congelate. Se prepara rapid si este foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • un pachet cu vinete ( 3-4 vinete )
  • un pachet cu ardei copt ( cca 600 g )
  • o cutie cu rosii tocate , in sos tomat
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ... iarna:

Am decongelat cate un pachet de vinete si ardei copt, apoi le-am tocat marunt .

Am curatat ceapa si morcovul, le-am dar pe razatoare si le-am calit in 5-6 linguri cu ulei . Am adaugat sare, piper, am amestecat bine, dupa care am turnat continutul unei cutii cu bucati de rosii in sos tomat  si am lasat sa dea in clocot. Cand legumele s-au inmuiat am adaugat si vinetele, impreuna cu ardeiul copt.

Lasam sa mai dea cateva clocote , oprim focul si adaugam patrunjel verde tocat.

Este excelenta calda, dar si rece, alaturi de felii de branza  ( sau simpla, in zilele de post ). 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Zacusca de ... iarna-0
Zacusca de ... iarna-1
Zacusca de ... iarna-2
Zacusca de ... iarna-3
Zacusca de ... iarna-4
Zacusca de ... iarna-5
Zacusca de ... iarna-6
Zacusca de ... iarna-7
Zacusca de ... iarna-8
Zacusca de ... iarna-9
Zacusca de ... iarna-10

COMENTARII (54)

Rux 1

16.07.2011, 23:07

Superba...e deja la favo

Ina 1

17.07.2011, 20:59

Ma bucur ca va place
A fost facuta la repezeala, din dorinta de a face ceva de post, usor si bun

AnyCostescu 1

18.03.2013, 15:46

vai de mine ce ai facutttttttttt...am o pofta mareeee de zacusca deci in weekend trebuie sa o incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04