Zacusca de legume

de sasha in Zacusca, 13 Iun 2013 | 6456 vizualizari

 

Este simpu de facut, dar iti trebuie rabdare la coacere, eu le-am facut acum cateva zile la mama, pt ca la bloc nu imi permit coacerea.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 3 kg rosii
  • 3 kg gogosar
  • 3 kg ardei kapia rosu /verde sau galben
  • 3 kg ceapa
  • 1 l ulei
  • foi de dafin, piper boabe, sare
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de legume:

Spalam rosile si preparam sucul dand prin masina, fara a ramane coaja. Sucul se fierbe pana scade putin 4/5 ore cu 3/4 linguri de ulei, depinde de lingura , apoi se lasa la racit.

Coacem vinetele, curatam de coaja si le tocam marunt pe un fund de tocat din lemn, vinetele se lucreaza numai cu unstensile din lemn. Lasam vinetele intr-o sita  pana se scurge zeama. Se coc gogosarul si ardeii, curatam de coaja si de seminte, apoi le tocam cuburi maricele. Pana coacem ardeii curatam ceapa si o tocam cuburi.

Intr-o oala mare incingem ulei si calim ceapa la foc mic, eu le-am  calit timp de 30 de minute ca sa patrunda ceapa bine.Adaugam vinetele amestecand continuu cu o lingura de lemn, apoi agaugam gogosarul si kapia. Apoi adaugam sosul re rosii si lasam sa fiarba cam 5 h pana cade sosul, adaugam sare si piper dupa preferinta.

Umplem borcanele si deasupra punem in fiecare borcan cate o foaie de dafin,apoi le invelim in paturi pana a doua zi!

 

TIPS-URI

1

pe mine m-au luat durerile de cap cu gogosarul, se coace foarte greu

2

mie mi-au iesit 5 kg de zacusca

COMENTARII (22)

marianascarlat 1

13.06.2013, 17:21

Acum m-am lamurit si eu despre ce e vorba! Sasha reteta scrisa e o reteta foarte buna. Asa fac si eu zacusca, cand fac! In ultimul timp o fac atunci cand am pofta cu ingrediente de toamna puse la congelator si fac doar cat sa mancam o zi, doua. Nu trebuie sa te superi. Nu toata lumea scrie corect sau pune poze intocmai. Am vazut multe diferente si chiar am patit-o ca nu mi-au iesit nici preparatele dupa retete foarte laudate si foarte aspectoase. De atunci m-am invatat minte si nu mai fac retete decat daca le modific asa cum stiu eu ca o sa iasa ceva.

sasha 1

13.06.2013, 17:34

Asa-i Mariana si eu am patit-o

Sim0na 1

14.06.2013, 11:20

Pofta asta nu tine cont de nationalitatea legumelor
Buna zacusca mai ales proaspat facuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04