Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Zacusca asta este preferata mea, dar eu am greşit şi am fiert ţelina. Pentru o aromă mai intensă, daţi ţelina pe răzătoare crudă, nu fiartă.
Am copt ardeii, ceapa am curăţat-o şi am fiert-o întreagă, la fel şi ţelina. Am curăţat ardeii şi i-am lăsat la scurs căteva ore. În timp ce s-a încins uleiul, am tocat ceapa cu robotul şi am pus-o să se călească. Apoi am tocat ardeii, i-am adăugat peste ceapă, după care am tocat ţelina şi am adăugat-o peste restul de legume. Am pus sare, piper şi foi de dafin, apoi bulionul, si le-am lăsat la fiert aproximativ 2 ore. Între timp am sterilizat borcanele în cuptor, iar la sfârşit am pus zacusca fierbinte în borcanele fierbinţi. Am înfiletat bine borcanele, le-am întors cu capacul în jos şi le-am lăsat în pături, la caldură, vreo 2 zile, apoi le-am pus în cămară.
1
cantităţile sunt pentru jumătate de porţie
2
ceapa am fiert-o înainte de a o toca şi a o pune la prăjit
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult