Zacusca de vara

de Valclaudia in Zacusca, 24 Iul 2014 | 2085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • cca 250 gr. champinion
  • 2 cepe potrivite
  • 4 ardei grasi
  • 2 morcovi mari
  • 150 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 cutiuta pasta de tomate
  • cateva boabe de piper
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vara:

Curatam si spalam legumele.

Separat le trecem prin robot sa le maruntim fin, incepand cu ceapa.

Odata maruntita, o calim in ulei cca 15 minute.

Trecem prin robot si ardeiul, il punem peste ceapa calita si mai lasam la sotat alte 15 minute.

Morcovul taiat bucati se trece si el prin robot, apoi se adauga peste ceapa si ardei la calit pentru alte 15 minute.

Dovlecelul (curatat de coaja), de asemenea, il macinam fin si il calim alaturi de restul legumelor alte 30 minute.

Ciupercile, curatate de coaja, spalate in doua-trei ape, se macina la robor si se adauga peste amestecul deja calit.

Amestecam destul de des in zacusca obtinuta, sa nu se prinda de oala,pana incepe sa iasa uleiul la suprafata.

Adaugam boabele de piper, foile de dafin, sare dupa gust si pasta de tomate, mai fierbem cca 10 minute si oprim focul.

Se pune in borcanele sterilizate,se fierb in baie de aburi cca 1 ora, se acopera in patura, se lasa acoperite pana dimineata, apoi se depoziteaza pe raft in camara.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Zacusca de vara-0
Zacusca de vara-1
Zacusca de vara-2
Zacusca de vara-3
Zacusca de vara-4
Zacusca de vara-5
Zacusca de vara-6
Zacusca de vara-7
Zacusca de vara-8
Zacusca de vara-9
Zacusca de vara-10
Zacusca de vara-11
Zacusca de vara-12
Zacusca de vara-13
Zacusca de vara-14

COMENTARII (14)

Criss

Criss 1

25.07.2014, 10:28

Xandrinne

Xandrinne 1

25.07.2014, 10:32

Rux

Rux 1

26.07.2014, 22:42

O adooooooooor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!