Zacusca de vinete

de Pasiune pentru bucatarie in Zacusca, 18 Sep 2010 | 5723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Cantitate
  • 5x720 g
  • 3 kg vinete
  • 1,5 kg rosii
  • 1,5 kg ardei capia
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovii
  • 750 ml ulei
  • sare,piper,foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele se coc,se cuarata si se pun intr-o strecuratoare cu un praf de sare.Ardeiul se coace,se pune ina apa rece si se curata de pielite si cotor.Ceapa si morcovul se curata si se dau pe razatoare sau prin masina de tocat.Rosiile se pun intr-o oala cu apa clocotita si se mai lasa 5 min pe foc,se decojesc si se trec prin masina de tocat.

Intr-o cratita mare/ciaun se pune uleiul si ceapa.Cand ceapa s-a inmuiat se adauga morcovul si se mai lasa 10 min,amestecand incontinuu,apoi se adauga ardeiul dat prin masina de tocat,vinetele tocate, si rosiile.Zacusca se tine pe foc mic(amestecand des)pana incepe uleiul sa iasa la suprafata.
Borcanele se sterilizeaza in cuptor,se toarna zacusca lasand spatiu de 2 degete si se dau la cuptor 30-40 de min la foc mediu-mic.
Se scot borcanele din cuptor si se pune deasupra 1-2 lg de ulei incalzit si se infileteaza capacele.

 

RETETA IN IMAGINI

Zacusca de vinete-0
Zacusca de vinete-1
Zacusca de vinete-2
Zacusca de vinete-3
Zacusca de vinete-4
Zacusca de vinete-5
Zacusca de vinete-6
Zacusca de vinete-7
Zacusca de vinete-8
Zacusca de vinete-9

COMENTARII (7)

Laly

Laly 1

18.09.2010, 23:51

Ce bunatate,vin si eu la o portie

Corinuta

Corinuta 1

19.09.2010, 17:26

imi placeee! doar ca eu pun bulion n loc de rosii

ionix

ionix 1

20.09.2010, 15:41

@Rivka... nah, n-are timp frate-miu nici sa respire... munceste-n draci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!