Zacusca de vinete

de Sylvia in Conserve, 4 Oct 2010 | 7881 vizualizari

 

Este una dintre conservele de iarna preferate de mine, plina de aroma si culoare, nu are nici un cusur decat acela ca se face destul de greu am eu un off cu zacusca si indelungul proces de preparare. Reteta pe care v-o prezint este reteta de zacusca a soacrei mele si e excelenta zic eu, daca o sa o testati vreodata poate imi dati dreptate

 

INGREDIENTE

  •  5 kg vinete,
  • 4 kg de ardei grasi ( puteti pune 2 ardei si 2 de gogosari, eu in Franta nu gasesc gogosari ),
  • 750 ml ulei,
  • 1 kg de ceapa,
  • 1 litru de bulion ( e am pus ceva conserva de pulpe de rosii mixate putin mai consistent decat bulionul), 
  • 150 ml pasta de rosii ,
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

 Preparare se coc vinetele si ardeii si se curata de coaja. In ceaunul de fonta am pus uleiul si ceapa tocata marunt cu robotul si am lasat la foc mic timp de vreo 20 de minute. Dupa aceea am adaugat vinetele tocate marunt si am adaugat sare, piper, dafinul si am lasat din nou 20-25 minute.  A venit randul ardeiului sa participe la zacusca tot asa tocat marunt cu robotul. Avantajul ceaunului a fost ca a permis sa se faca totul la foc mic si nu s-a prins de vas deloc, a trebuit sa amestec doar la interval de cateva minute. La vreo 15 minute dupa ardei am adaugat pulpa de rosii si pasta de rosii si am lasat sa se faca incet inca vreo 30 de minute.

  Dupa ce am observat ca a scazut bine si se ridica uleiul deasuspra  putem sa punem punct procedeului de preparare mai dregem cu sare si piper si este gata pentru a fi pusa in borcane. Eu am sterilizat borcanele in prealabil, la 180 de grade in cuptor pentru o ora. Se toarna fierbinte in borcabele fierbinti ( cu grija are si cu manusi de bucatarie )  si se infileteaza rapid sa se faca vid. Va prezint o felie spre degustare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

alinutzika 1

03.08.2011, 00:56

o bunatate

Sylvia 1

03.08.2011, 16:32

E bestiala reteta acesata, trebuie sa imi dau curaj sa ma pun sa fac zacusca de anul acesta

Bya Ralu 1

18.08.2012, 12:37

bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină