Zacuscă de vinete

de anomisana in Zacusca, 10 Oct 2011 | 7727 vizualizari

 

Anul ăsta nu ştiu ce am păţit, dar am multă energie, aşa ca m-am apucat gospodareşte de conserve pentru iarnă. Mai întâi, zacusca de vinete.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei kapia
  • 0,5 kg ceapă
  • 2,5 kg vinete
  • 200 gr bulion
  • 0,5 l ulei
  • sare
  • foi de dafin
  • piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă de vinete:

Vinetele şi ardeii le-am copt, ceapa am curăţat-o şi am fiert-o întreagă. Am curăţat vinetele şi ardeii şi le-am lăsat la scurs căteva ore. În timp ce s-a încins uleiul, am tocat ceapa cu robotul şi am pus-o să se călească. Apoi am tocat ardeii, i-am adăugat peste ceapă, apoi am tocat vinetele şi le-am adăugat şi pe ele peste restul de legume. Am pus sare, piper şi foi de dafin, apoi bulionul, si le-am lăsat la fiert aproximativ 2 ore. Între timp am sterilizat borcanele în cuptor, iar la sfârşit am pus zacusca fierbinte în borcanele fierbinţi. Am înfiletat bine borcanele, le-am întors cu capacul în jos şi le-am lăsat în pături, la caldură, vreo 2 zile, apoi le-am pus în cămară.

TIPS-URI

1

cantităţile mele sunt pentru o jumătate de porţie

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă de vinete" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete