Zacusca de vinete

de Angelina_Elena in Zacusca, 6 Sep 2012 | 5510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete
  • 6 kg ardei kapia
  • 1,5 kg morcovi
  • 1,5 kg ceapa
  • 2 l ulei
  • frunze de dafin
  • piper boabe
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Ardeii si vinetele le coacem pe plita.

Curatam ceapa si morcovii si le dam prin masina de tocat.

Intr-o cratita mare punem punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa. Sub cratita asezam o tabla.

Lasam ceapa 20 de minute sa se calesca, la foc potrivit, apoi adaugam morcovul si mai lasam 15-20 de minute sa se caleasca impreuna.

Intre timp curatam ardeii de coaja si seminte, ii dam prin masina de tocat apoi ii adaugam peste ceapa si morcovi si lasam sa fiarba vreo 10 minute.

Dam si vinetele prin masina de tocat, apoi le adaugam peste ceapa, morcovi ai ardeii.

Condimentam cu sare dupa gust, adaugam piperul boabe si cateva frunze de dafin.

Lasam sa fiarba, amestecand continuu pentru a nu se prinde, pana cand uleiul se ridica deasupra. 

Stingem apoi focul si punem zacusca fierbinte in borcanele spalate si sterilizate, iar la sfarsit infiletam capacele.

Acoperim borcanele cu o patura groasa si le lasam pana a doua zi, apoi le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca sarbeasca