Zacusca de vinete

de _Alina_ in Zacusca, 12 Oct 2012 | 8267 vizualizari

 

Anul trecut am cam tras chiulul la pus conservele pentru iarna, dar anul acesta nu mi-a mai mers :)) nu ca m-as plange Asa ca saptamana trecuta m-am pomenit acasa cu cateva lazi de legume, care mai de care... De cum le-am primit m-am pus pe trebusoara. Reteta aceasta de zacusca de vinete o fac de ani buni si tot familionul o indrageste, mai putin cel mic, caruia nu-i priesc conservele ;)

 

INGREDIENTE

  • 3.5 kg vinete
  • 4.5 kg ardei kapia + gogosari
  • 600 g ceapa
  • 500 g morcov
  • 500 ml ulei
  • sare, piper, foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Cum pregatesc eu zacusca de vinete:

1. Spalati ardeii si vinetele. Stergeti-le cu un prosop si puneti-le la copt. Dupa ce s-au copt le curatati (operatiunea aceasta eu am facut-o cu o zi inainte de a pune totul la foc ;)

2. Curatati ceapa si morcovii si dati-le separat prin robot.

3. Incingeti uleiul intr-o oala non-aderenta si puneti ceapa, dupa ce sa inmuiat putin puneti morcovul si sarea (eu am pus 4 lgt cu varf). Dupa 10 minute adaugati ardeii, gogosarii si vinetele date prin robot. Puneti condimentele: piperul si dafinul dupa gust. Lasati zacusca de vinete la foc potrivit 2 ore si invartiti bine o data la 15 min.

4. Puneti zacusca de vinete fierbinte in borcane sterilizate. Puneti borcanele cu zacusca de vinete cu capacul in jos si acoperiti-le cu o patura, dupa 5-10  minute intoarceti borcanele in pozitie normala si lasati-le acoperite pana se racesc.

 

TIPS-URI

1

Eu am inceput zacusca de vinete intr-o oala de inox si am terminat-o intr-una de tuci :)) (tot tuciul e mai bun). Nu am pus oala direct pe flacara ci mai intai am pus o tabla  ;)

RETETA IN IMAGINI

Zacusca de vinete-0
Zacusca de vinete-1
Zacusca de vinete-2
Zacusca de vinete-3
Zacusca de vinete-4

COMENTARII (20)

Sidy 1

13.10.2012, 07:41

O minunatie de zacusca....

_Alina_ 1

13.10.2012, 07:46

multumesc Meri, Lilik, Simo & Sidy

babi5 1

05.09.2013, 19:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04