Zacusca de vinete

de _Alina_ in Zacusca, 12 Oct 2012 | 12268 vizualizari

 

Anul trecut am cam tras chiulul la pus conservele pentru iarna, dar anul acesta nu mi-a mai mers :)) nu ca m-as plange Asa ca saptamana trecuta m-am pomenit acasa cu cateva lazi de legume, care mai de care... De cum le-am primit m-am pus pe trebusoara. Reteta aceasta de zacusca de vinete o fac de ani buni si tot familionul o indrageste, mai putin cel mic, caruia nu-i priesc conservele ;)

 

INGREDIENTE

  • 3.5 kg vinete
  • 4.5 kg ardei kapia + gogosari
  • 600 g ceapa
  • 500 g morcov
  • 500 ml ulei
  • sare, piper, foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Cum pregatesc eu zacusca de vinete:

1. Spalati ardeii si vinetele. Stergeti-le cu un prosop si puneti-le la copt. Dupa ce s-au copt le curatati (operatiunea aceasta eu am facut-o cu o zi inainte de a pune totul la foc ;)

2. Curatati ceapa si morcovii si dati-le separat prin robot.

3. Incingeti uleiul intr-o oala non-aderenta si puneti ceapa, dupa ce sa inmuiat putin puneti morcovul si sarea (eu am pus 4 lgt cu varf). Dupa 10 minute adaugati ardeii, gogosarii si vinetele date prin robot. Puneti condimentele: piperul si dafinul dupa gust. Lasati zacusca de vinete la foc potrivit 2 ore si invartiti bine o data la 15 min.

4. Puneti zacusca de vinete fierbinte in borcane sterilizate. Puneti borcanele cu zacusca de vinete cu capacul in jos si acoperiti-le cu o patura, dupa 5-10  minute intoarceti borcanele in pozitie normala si lasati-le acoperite pana se racesc.

TIPS-URI

1

Eu am inceput zacusca de vinete intr-o oala de inox si am terminat-o intr-una de tuci :)) (tot tuciul e mai bun). Nu am pus oala direct pe flacara ci mai intai am pus o tabla  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sidy 1

13.10.2012, 07:41

O minunatie de zacusca....

_Alina_ 1

13.10.2012, 07:46

multumesc Meri, Lilik, Simo & Sidy

babi5 1

05.09.2013, 19:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole boabe