Zacusca de vinete

de Pasiune pentru bucatarie in Zacusca, 16 Feb 2010 | 7598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 kg de vinete
  • 2 kg ardei galben
  • 2 kg gogosari
  • 2 kg ardei capia
  • 1 1/2 ulei (pt prajit)
  • 1/2 ulei (pt deasupra in borcan)
  • 4 kg rosii
  • 3 kg ceapa
  • 1 litru suc de rosii
  • sare,piper,foi de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinete,ardeiul galben,gogosari se coc si se curata de coaja se lasa la scur (eventual pina a doua zi)dupa care se toc marunt.


Ceapa se curata se toaca mic(patratele) si ardeiul capia la fel.Se pune intr-o cratita mare ulei( 1 1/2)la incins dupa care se adauga ceapa si la 15 minute ardeiul capiat tocat(crud) se calesc bine impreuna circa o jumate de ora. Intre timp punem apa la fiert in care lasam citeva minute rosile sa se opareasca rosiele dupa care le curatam si le tocam marunt si le punem la fiert din noua un pic pt a obtine un bulion proaspat.Adaugam peste ceapa bulionul proaspat dupa care vinetele,ardei si gogosarul(coapte) toate tocate si amestecam bine .Le lasam sa fiarba un pic amestecam destul de des ca sa nu se prinda citeva minute si adaugam si suc de rosi(1 litru sau chiar mai mult atita cit vrem de suptire sau de groasa sa avem zacusca ).Potrivim de sare piper si punem si frunze de dafin....lasam la fiert o ora pe foc mic si amestecam foarte,foarte des sa nu se prinda.Scoatem frunzele de dafin afara din zacusca si bagam blender-ul si o facem fina atita de mult cit credem ca e pe gustul fiecaruia.


Punem zacusca in borcanele curate si uscate aseazate pe o tava,lasam gol borcanul de un deget si ceva....dupa care le bagam in cuptor la foc mic 15 minute dupa care ridicam temperatura putin si le lasam acolo o ora sa prinda o crusta usor in borcan.Intre timp incalzim 1/2 de ulei punem citeva foi de dafin,boabe de piper si un pic de sare(o lingurita)Scoatem bocanele un pic afara si punem in fiecare borcan 2-3 linguri de ulei fierbinte.Punem capacele si stringem bine cit putem de tare fiecare borcan .

Le mai lasam sa stea asa cel putin o ora la foc mic dupa care marim temeperatura la 90° pt inca o ora ,stingem cuptorul si lasam borcanele in cuptor pina a doua zii dupa care se pun la rece in camara de iarna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zacusca de vinete 17576
retete culinare - Zacusca de vinete 17577

COMENTARII (1)

adry88 1

07.07.2011, 11:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27