Zacusca de vinete

de Ksenya in Zacusca, 10 Oct 2016 | 8333 vizualizari

 

O reteta de zacusca pe care am facut-o si anul trecut. Atat de mult a fost apreciata ,incat am repetat-o si anul acesta, dar de data asta am facut-o  la ceaun la foc de lemne. Zacusca e dementiala. E usoara, nu iti da senzatia de arsuri. O recomand cu incredere!
Sursa de inspiratie cu mici modificari  - Motan la Oale. Mulltumesc  pentru reteta !

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg vinete coapte si curatate
  • 2 kg de ceapa curatata ,spalata si data prin masina de tocat sau robot
  • 2 kg gogosari curatati si dati prin masina de tocat sau robot
  • 0,5 ardei capia curatati dati prin masina de tocat sau robot
  • un borcan de pasta de tomate ,eu am folosit Olympia
  • 8-10 foi dafin
  • 2,5 linguri sare
  • o jumatate lingura fulgi ardei cayenne (optional)
  • 1 litru ulei
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Am pus ceaunul pe flacara, am pus uleiul, cand uleiul s-a incins, am adaugat  ceapa, am amestecat-o din cand in cand. Cand a inceput sa rumeneasca foarte putin, am adaugat  gogosarii si ardeii capia, am amestecat si am lasat  sa borboloseasca la foc domol. Dupa o ora si jumate am adaugat o lingura de sare si foile de dafin, apoi vinetele tocate. Am lasat sa fiarba incet pana a scazut si a inceput sa lege, cam 40 minute, am adugat borcanul cu pasta de tomate si fulgii de ardei cayenne.

Amestecand din cand in cand, am mai lasat inca 25 minute. Am potrivit de sare. Lasand la foc domol am umplut borcanele spalate si sterilizate, avand grija sa scot frunzele de dafin din compozitie. Am inchis cu capac si le-am bagat sub patura pana s-au racit complet. Pofta mare!

TIPS-URI

1

Vinetele le puteti toca cu un cutit de ceramica sau cu un satar din lemn

2

Folositi pasta de tomate cu proncetaj mare de rosii ,astfeli ve-ti capata culoarea si gustul dorit

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

miki_a 1

16.10.2016, 11:10

Ce poooooozeeeee Ksenya! Minunata zacusca pregatita!

RODIMUR 1

05.09.2018, 10:03

Arata foarte bine, zacusca ta, Xenia...!

trifadalia 1

05.09.2018, 14:04

delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca fara ceapa