Zacusca de vinete cu ciuperci

de ianculubita in Zacusca, 23 Aug 2013 | 11525 vizualizari

 

Ne place foarte mult zacusca,incep sa fac tot ce stiu pentru ca mai tarziu vinetele devin amare si cu multe seminte

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa
  • 4 kg vinete
  • 1 kg ciuperci
  • 1 kg ardei kapia
  • 2 kg rosii bine coapte
  • 3 linguri bulion de ardei picant
  • 1 cana ulei
  • 1 frunza de dafin
  • sare dupa gust
  • piper
  • 1 lingurita zahar
  • 3-4 catei de usturoi(optional)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete cu ciuperci:

Toate legumele curatate, spalate, ceapa si ciupercile taiate marunt, ardeiii si vinetele coapte curatate de coaja si puse pe un plan inclinat sa se scurga, rosiile date la blender apoi incepem procesarea.

Intr-un tuci cu uleiul incins calim ceapa, ciupercile, adaugam de la inceput sare si zahar, dupa ce a scazut apa din ciuperci adaugam ardeii suvite sau taiati, vinetele tocate, rosiile, lasam sa fiarba 30 minute pana mai scade apoi adaugam si restul ingredientelor, bulionul de ardei, frunza de dafin, usturoiul zdrobit, piper, 1cana cu apa. Amestecam totul apoi dam vasul la cuptor la foc mic pentru 1-2 ore, amestecand din cand in cand.

Dupa ce zacusca a scazut suficient, mai potrivim de gust, o punem fierbinte in borcane, infiletam bine capacele si pentru siguranta noastra, fierbem borcanele 30 minute, lasam sa se raceasca in apa dupa care le depozitam la camara.

TIPS-URI

1

dupa cum observati, toate conservele mele nu au sare in exces nici conservant

2

tot secretul conservelor consta in borcane curate, capace bune si sterilizare corecta

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (16)

ianculubita 1

23.08.2013, 12:37

nuuuuu cred asa ceva

mamaieelena 1

23.08.2013, 13:12

buna vreau si eu o lingura cu zacusca

Mihaela11_jo 1

23.08.2013, 21:04

Delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca