Zacusca de vinete cu ciuperci

de Merisor in Zacusca, 29 Aug 2013 | 32131 vizualizari

 

Este cea mai buna dintre felurile de zacusca facute de mine!

 

INGREDIENTE

  • 2 Kg ceapa
  • 2 Kg vinete
  • 2 kg ardei copti(capia si gogosar)
  • 1 kg pasta de rosii cu ardei
  • 1 kg ciuperci conservate
  • 750 ml ulei
  • piper macinat
  • cimbru
  • foi de dafin
  • sare dupa gust
  • 4 linguri zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete cu ciuperci:

Vinetele si ardeii se cantaresc dupa ce au fost coapte si curatate.

Eu folosesc aceste cantitati pentru vasul meu de 7l in care pregatesc zacusca.

Mai intai se coc vinetele si ardeii, se curata si se lasa la scurs.

Ceapa se toaca solzisori si se caleste in ulei cu putina sare, pana devine tranlucida, apoi punem ciupercile scurse si tocate si mai lasam putin pe foc amestecand din cand in cand. Nu este riscul sa se lipeasca pentru ca este ulei mult.

Trecem vinetele si ardeiul prin robot si le punem in vasul in care vom pregati zacusca, apoi adaugam ceapa si ciupercile si omogenizam.

Asezonam cu piper, cimbru, sare si foi de dafin si dam vasul la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 3 ore.

Pe parcurs, mai scoatem vasul din cuptor si mai amestecam zacusca cu o paleta de lemn.

De cate ori scoatem vasul, oprim cate o lingura de zacusca pe o farfurie si lasam sa se raceasca, apoi gustam sa ne dam seama daca mai adaugam condimente.

Dupa ce incepe sa se ridice ulei deasupra inseamna ca este aproape de final si punem pasta de rosii cu ardei.

Mai lasam la cuptor circa 30 - 40 de minute, timp in care mai gustam si mai potrivim de sare si condimente daca mai este cazul.

Apoi pregatim borcanele, le spalam, le scurgem si le punem intr-o tava, pe care o vom introduce la cuptor dupa ce scoatem zacusca, pentru a steriliza borcanele.

Lasam tava cu borcane in cuptor 5 minute, apoi umplem borcanele cu zacusca, punem capacele si le dam din nou la cuptor pentru alte 5 minute, dupa care stingem focul si lasam tava cu borcanele in cuptor pana la racirea acestora.

Eu le-am lasat pana a doua zi, apoi le-am trecut in camara.

Iese o zacusca usor picanta si usor dulceaga.

 

TIPS-URI

1

Dupa fierbere, surplusul de ulei se inlatura (daca se ridica mult deasupra).

2

Se pot pune ciuperci proaspete, dar bine calite impreuna cu ceapa.

3

Pasta de rosii cu ardei poate fi inlocuita de bulion sau chiar rosii proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (67)

nilgun 1

01.09.2013, 11:23

ce prezentare minunata

diaconta 1

01.09.2013, 16:36

Harnicuta Meri

xana 1

03.09.2013, 12:26

Camara mea nu e asa de racoroasa, oare zacusca se va pastra bine daca o fac?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de Vinete