Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun

de mimmi in Zacusca, 22 Sep 2010 | 9213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 kg vinete(cantarite dupa ce au fost prajite si curatate)
  • 5 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg fasole boabe
  • 1 kg morcovi
  • 1,5 ulei
  • aproximativ 500 ml bulion
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin.  
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun:

Fasolea se pune in apa cu o seara inainte.Se prajesc pe o plita vinetele si gogosarii.Se curata ceapa si morcovii,ceapa se lasa 1 ora in apa iar morcovii se razalesc.Fasolea se pune la fiert.Se dau prin masina de tocat gogosarii,vinetele si ceapa curatate.

In ceaun se pun 500 ml ulei si se caleste ceapa si morcovii.Se adauga gogosarii,vinetele si se fierb,se pune restul de ulei,sare,piper.Se amesteca toate,se adauga bulionul dupa gust,fasolea si foile de dafin.Se fierbe pana se ridica uleiul la suprafata. Se spala borcanele si capacele si se pun in cuptor pana se usuca.Se umple cu zacusca,se incalzeste cuptorul si se pun borcanele fara capac.Se lasa pana se face crusta pe deasupra.Se inchid si se tin la loc racoros.

Se amesteca tot timpul in ceaun ca se leaga de fund!

 

RETETA IN IMAGINI

Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun-0
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun-1
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun-2
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun-3
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun-4
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun-5
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun-6

COMENTARII (14)

mimmi

mimmi 1

30.09.2010, 14:25

Am incercat sa modific reteta dar nu pot! Trebuie puse borcanele puse intr-o patura si invelite si ziua urmatoare sa le dustuliti.Este prima data cand nu le-am dustulit doar le-am pus in cuptor sa prinda crusta...dar nu stau...am patit-o acum pe pielea mea...

Miha

Miha 1

30.09.2010, 15:45

Mimi, retetele se pot modifica doar 3 zile dupa publicare. Trimite un mail la Bucataras cu modificarile dorite si se rezolva.

DIANA B

DIANA B 1

04.10.2010, 09:51

Scz ... e ok totul ... nu vazusem ce-ai facut cu restul de ulei

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!