Zacusca fara ceapa

de Constelatialeu in Zacusca, 3 Oct 2016 | 10185 vizualizari

 

Mi-a placut combinatia, e un pic altfel decat clasica zacusca...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete curatate de coaja
  • 1/2 kg gogosari curatati de seminte
  • 1/2 kg ardei capia carnosi curatati de seminte
  • 2 l apa
  • 200 ml otet
  • 5 linguri zahar'
  • 1 lingura sare
  • 1 l ulei
  • boabe de piper
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca fara ceapa:

Mai intai curatam vinetele de coja si apoi le taiem cubulete mai maricele. Apoi curatam ardeiul capia si gogosarul ce au fost spalate inainte, apoi taiem bucati mai maricele. Intr-o oala mai mare punem apa, otetul sarea si zaharul le lasam sa clocoteasca apoi adaugam vinetele , ardeiul si gogosarul si le lasam sa fiarba pana se inmoaie. Apoi le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.Se pot face cu o zi inainte, dupa ce s-au scurs se dau prin masina de tocat. Se pune tuciul pe foc se adauga uleiul, se lasa sa se incalzeasca, trebuie s fie caldut nu fierbinte, apoi se adauga amestecul de vinete si ardei capia si gogosar, se lasa focul mic, se fierbe 1 ora. Amestecam mereu avand grija sa nu se lipeasca, cand incepe sa bolboroseasca ca si vulcanii noroiosi, adaugam boabele de piper , mai lasam cca 10 min si apoi stingem focul. Punem in borcane de 400 g curate, capacim si apoi asezam borcanele intr-o cratita in care turnam apa pana aproape de marginea borcanului si lasam sa fiarba cca 15 min. Apoi scoatem borcanele le invelim si le lasam sa se raceasca. La iarna ne vor prinde foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca fara ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

miki_a 1

03.10.2016, 23:56

O idee foarte buna!

simona72 1

04.10.2016, 10:43

Nici deasta n-am mancat Bravo harnicie!

anca_rm 1

05.10.2016, 09:48

un pic altfel , dar o bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete