Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

de burdulea56 in Zacusca, 1 Oct 2010 | 11533 vizualizari

 

Imi place mai mult gustul de zacusca cu gogosari copti, decat gustul acesteia cu gogosari proaspeti, in plus nu trebuie sa o fierbi asa mult.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete,
  • 6 kg de gogosari,
  • 1,5 kg ceapa,
  • 700 ml ulei,
  • 1 l bulion,
  • sare,
  • piper boabe,
  • foi de dafin.
Portii: 23
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave:

De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult sa prepar zacusca cu gogosari copti, este mai gustoasa. Cu o seara inainte de preparare, scot din congelator gogosarii si vinetele. Tot acum spal borcanele si le sterilizez in cuptorul preincalzit vreme de 20-30 minute.

Pasul urmator: se curata ceapa, se spala se da prin masina de carne, sau se razuieste pe razatoarea cu gauri mari daca rezista ochii la piscaturile ei. O alta varianta este sa zdrobiti ceapa cu blenderul, asa cum am procedat eu anul acesta. Intro oala, puneti uleiul la incins, adaugati ceapa si paziti mereu oala sa nu ardeti ceapa. Fierbeti ceapa in ulei, la foc mic,  cu rabdare cam 1 ora. Acum e momentul sa adaugati gogosarii dati prin masina sau zdrobiti cu blenderul, fierbeti ingredientele inca 1 ora, adaugati bulionul si vinetele, potriviti de sare, puneti piperul si dafinul. Continuati fierberea inca 1 ora, fara sa va pierdeti rabdarea si cu gandul la zacusca, amestecand des sa nu se arda.

Acum, dupa cea de-a treia ora de rabdare, zarzavatul trebuie sa fie fiert in intregime, stingem focul si turnam zacusca in borcane. Ceva timp pierdeti si aici, aveti nevoie de alte 30 minute de rabdare. Eu am folosit borcane cu capace, nu sunt prea scumpe si prezinta siguranta pt conserve, acestea nu scad, chiar daca aveti o camara mai calda asa cum e la mine. Daca ati ajuns in aceasta faza, nu mai aveti nevoie decat de alte 30 minute de rabdare, ultimele la aceasta reteta, doar pt a aseza borcanele cu zacusca in tava aragazului peste o carpa, puneti in tava cateva cani de apa calda pt ca borcanele sunt calde, apoi dati tava la cupor pt  o jumatate de ora de rabdare. Daca acestea s-au scurs, sunteti o invingatoare! V-ati ales cu vreo 20-23 de borcane de zacusca pt iarna si ati scapat pana anul viitor, daca va calcati promisiunea si totusi faceti din nou zacusca.

 

 

TIPS-URI

1

Coc gogosarii si fierb zacusca mai putin.

RETETA IN IMAGINI

Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave-0
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave-1
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave-2
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave-3
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave-4
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave-5
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave-6
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave-7
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave-8
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave-9
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave-10
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave-11

COMENTARII (26)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

11.12.2010, 20:40

elena1988

elena1988 1

01.03.2011, 09:57

ai facut o gramada

adry88

adry88 1

20.05.2011, 10:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!