Zacuscă picantă de ciuperci

de Satisfyyourcravings in Zacusca, 3 Apr 2014 | 2162 vizualizari

 

Sunt plecată din țară de aproape 1 an jumătate. Inevitabil am un mare dor de casă și cum aș putea să o aduc mai aproape dacă nu prin mâncare? Asta înseamnă zacusca pentru mine. Este, de asemenea, și prima încercare de a prepara această minunăție.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapă mare tocată
  • 2 morcovi mari, dați pe răzătoare
  • 2 ardei roșii, copți și tocați
  • 500 grame de ciuperci, tăiate cuburi mari
  • 3 linguri pastă de roșii
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță boabe de piper
  • sare/ piper
  • 1 chili tocat sau 1 linguriță fulgi de piri piri
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă picantă de ciuperci:

Ceapa se călește în ulei până devine translucidă. Se adaugă morcovii și se călesc 10 minute. Se adaugă ardeii copți și chili. Se lasă la fiert 40 de minute, la foc mic, amestecând frecvent și adăugând ulei dacă mai este nevoie. 

Se adaugă ciupercile și se gătesc până se evaporă toată apa. Se adaugă apoi pasta de roșii, foaia de dafin, sare și piper și boabele de piper. Se mai gătesc 15 minute. 

Se îndepărtează foaia de dafin și se așează zacusca în borcane care se sigilează. 

 

 

TIPS-URI

1

Din cantitățile folosite, rezultă 2 borcane de 200 de ml

COMENTARII (18)

Rux 1

03.04.2014, 17:54

O minunatie de zacusca!

Rocsi 1

03.04.2014, 19:52

Ce buna o mai fi

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55