Zacusca tartinabila

de FlaviaD in Zacusca, 11 Sep 2013 | 2015 vizualizari

 

Ca tot a venit toamna si sunt de toate in aceasta perioada, pofta m-a indreptat catre o zacusca gustoasa si buna, fara conservanti si fara ulei care sa se scurga din ea. Asa a luat nastere zacusca mea solida si tartinabila care merge deopotriva si la micul dejun si ca gustare intre mese, dar si la pachet fiindca se poate intinde tare bine pe paine fara sa curga si fara sa provoace neajunsuri. Eu am facut aceasta zacusca pentru a o consuma proaspata, nu am pregatit-o pentru pus la borcan.

 

INGREDIENTE

  • -2 vinete
  • -1 dovlecel marisor
  • -4 rosii
  • -2 ardei capia
  • -2 cepe
  • -4 morcovi
  • -1 cana de seminte crude de floarea-soarelui
  • -1 legatura de patrunjel
  • -1 lingurita de ulei de masline
  • -4 ardei iuti
  • -condimente (sare, piper alb, cimbru, busuioc)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca tartinabila:

Am curatat vinetele si dovleceii de coaja si le-am taiat pe fiecare felii, nici prea groase, dar nici prea subtiri. La fel am procedat si cu morcovii, ardeiul capia, rosiile si ceapa. In ceea ce priveste rosiile, vreau sa mentionez ca nu le-am curatat de pielita.

Mi-am pregatit o tava intinsa pe care doar am uns-o cu putin ulei de susan – este foarte rezistent la temperaturi inalte – si am asezat legumele rasfirat in tava. Am dat la cuptor pentru o ora la foc mic.

Pentru ca am pus foarte putin ulei doar cat sa ung tava si pentru ca am incercat sa asez legumele lejer in tava, nu si-au lasat suc deloc. Poate ca se datoreaza si faptului ca le-am tot intors de pe o parte pe alta – am facut operatiunea aceasta de trei ori.

Cat legumele au fost gata patrunse, am scos tava din cuptor si am lasat totul la racit. Cand legumele s-au racit integral, le-am procesat pe toate la robotul de bucatarie – fara a curata de pielita legumele, oricum are robotul grija de toate – pana am obtinut un piure de legume.

Am adaugat o lingurita de ulei de masline, semintele de floarea-soarelui, condimente si patrunjel proaspat taiat fin. Am mai lasat putin robotul sa le amestece si zacusca a fost gata.

 

RETETA IN IMAGINI

Zacusca tartinabila-0
Zacusca tartinabila-1
Zacusca tartinabila-2

COMENTARII (11)

Valclaudia

Valclaudia 1

11.09.2013, 23:09

foarte interesanta reteta ta! Cu seminte de floarea soarelui,.... nu n-as fi gandit! Bravoo!

Cris2711

Cris2711 1

12.09.2013, 00:13

FlaviaD

FlaviaD 1

12.09.2013, 12:30

Va multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!