"Zama" de cartofi cu afumatura

de amalia01 in Ciorbe, 19 Dec 2014 | 1130 vizualizari

 

O "zama" pe care bunica ne-o pregatea in vacanta de iarna, dupa ce taia porcul si afuma ciolanele.

 

INGREDIENTE

  • - 1 buc de ciolan afumat
  • - 2 morcovi
  • - 1 ceapa alba
  • - 8 cartofi rosii mari
  • - sare
  • - tarhon (o lingurita)
  • - smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Zama" de cartofi cu afumatura:

-- intr-o oala pui la foc bucata de ciolan; dupa ce da un clocot schimbi apa si dai iar la fiert; repeti operatiunea de 3-4 ori, pana cand iese bine fumul din carne; apoi lasi la foc mic, pana cand carnea se desprinde de pe os;

- intre timp, cureti ceapa si morcovii si ii pui la fiert in apa cu putina sare;

- cand sunt aproape fierte adaugi carnea de pe ciolan si cartofii curatati si taiati cuburi;

- lasi la fiert pana cand totul este bine patruns;

- la final adaugi tarhonul tocat si dregi cu Maggi secretul gustului intensavor de legume;

Servesti in strachina de lut, dreasa cu smantana.

 

COMENTARII (7)

iri_iri 1

19.12.2014, 23:08

marcela1979 1

20.12.2014, 18:46

Rocsi 1

20.12.2014, 23:38

Super, super buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21