Zama de fasole boabe

de mihaelar63 in Ciorbe, 24 Noi 2011 | 4733 vizualizari

 

Cea mai buna zama [ ciorba] de fasole bobe e din boabe proaspete doar pe jumatate coapte . In zoana aceasta fasole se mai numeste si ,, in parga ''.
E o incantare cand merg in gradina si culeg diferite soiuri , in farfurie boabe de diferite culori si marimi , iar daca mai nimereste si cate o pastaie verde nu-i bai !!!

 

INGREDIENTE

  • Un bol mare cu boabe de fasole [1 kg ]
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 400 gr carnaciori [ facultativ ]
  • ceapa verde
  • patrunjel verde
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 1 ardei iute
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama de fasole boabe:

Legumele se spala si se curata .

Morcovul rondele , ceapa si gogosarul cuburi se prajesc usor in ulei se sareaza se adauga carnaciorii taiati marunt si 4 l apa .

Puneti si fasolea la fiert timp de 1 ora .

La sfarsit dregeti ,, zama '' cu smantana , ardei iute si verdeturi .

 

TIPS-URI

1

 E mai gustoasa daca emai acrisoara asa ca puneti si puti otet.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zama de fasole boabe 134863
retete culinare - Zama de fasole boabe 134864
retete culinare - Zama de fasole boabe 134865
retete culinare - Zama de fasole boabe 134866
retete culinare - Zama de fasole boabe 134867

COMENTARII (11)

mirela0911 1

25.11.2011, 19:54

si mie imi place fasolea in parga, iese o ciorba jos palaria

alinutzika 1

26.11.2011, 15:28

ioi cum arata...

jolygina 1

16.08.2012, 00:51

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D