Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico

de -Miti- in Muraturi, 25 Sep 2011 | 3642 vizualizari

 

Uite asa am vazut ca in Mexic se pun la murat morcovii. Inca nu pot sa va spun nimic despre gust, chiar e cam repede sa desfac borcanul,dar o sa revin cu un update. Si nu e super ca poate fi facut si in toiul iernii?
Este o reteta unica in felul ei,doar nu credeati ca mi-am schimbat stilul:))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 gr morcovi
  • 1 ceapa mare,alba
  • 3 ardei iuti
  • 4 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1 lingurita oregano
  • 500 ml otet
  • 750 ml apa
  • 30 ml ulei  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico:

 

Se curata si se feliaza morcovii. Se curata ceapa,usturoiul si se taie,la fel se procedeaza si cu ardeii iuti.

Intr-o oala se toarna apa si otetul si se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac pana se va folosi.

Intr-o tigaie,se infierbanta uleiul si se calesc morcovii 5 minute.

Se adauga ceapa,usturoiul,ardeii iuti si foaia de dafin. Se tin pe foc inca 10 minute.

Se adauga oregano si boabele de piper si se mai tin inca 3 minute,amestecand.

Gusta morcovii sa vezi daca iti place textura si in functie de asta iei jos de pe foc sau mai lasi putin.

Se pun in borcanele sterilizate si se toarna apa cu otet peste.

Se infileteaza borcanele si se pun deoparte pana se racesc.

Reteta originala recomanda sa fie tinute in frigider,dar dupa o luna arata bine,oricum au destul otet ca sa nu se strice.

 

 

COMENTARII (21)

Lau 1

03.10.2011, 13:52

interesant

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 22:56

interesant

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 00:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S