Zarzavat pentru ciorbe

de ionix in Conserve, 9 Sep 2010 | 9958 vizualizari

 

reteta mamei... delicios pentru ciorbe

 

INGREDIENTE

  • 8 kg rosii
  • 6 kg ardei capia (sau ardei gras)
  • 5-6 legaturi mari cu frunze de telina
  • 10-12 legaturi cu patrunjel
  • 8 linguri cu ulei
  • 1 pliculet conservant
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru ciorbe:

Rosiile se dau prin masina speciala pentru suc de rosii. Sucul de rosii se da intr-un clocot impreuna cu 4 linguri cu ulei, cat sa se lege un pic sucul (eu l-am lasat cam vreo 2 ore si 30 min). Se da la racit putin sucul, cat sa fie caldut dupa, iar intre timp pregatim celelalte ingrediente.

Ardeii se spala bine, se curata de cotor si seminte, se taie felii si se da prin masina de tocat. Ardeii tocati se pun la fiert impreuna cu restul de ulei, vreo 2 ore, iar cand au dat in cateva clocote turnam sucul de rosii peste. Lasam sa fiarba cateva ore, 2-3 ore, si apoi punem sare dupa gust.

Intre timp spalam bine verdeturile, taiem cotoarele vestejite si dam pe masina de tocat. Oprim focul, punem conservantul si verdeturile. Amestecam bine si apoi lasam la racit. Punem in borcane sau in sticle.

Spor la treaba!

 

TIPS-URI

1

A nu se lasa vreo samanta de ardei pentru ca risti sa-ti fermenteze zarzavatul dupa.

2

Adeii si verdeturile se toaca prin sita mare de la masina de tocat.

3

Uleiul de deasupra il pun pentru o mai buna conservare, mai am si de anul trecut zarzavat asa ca e bun :D:D

4

In loc de conservant puteti pune deasupra aspirina pisata

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Julie 1

15.09.2010, 19:34

Foarte bun! Nelipsit din camara!

ionix 1

15.09.2010, 19:46

asa-i... si nu mai ai nevoie nici de pasta de tomate

Sylvia 1

18.09.2010, 12:37

Ionix simpatica esti lasa ca o s aiti arat ce mi-a iesit, eu o sa fac cantitate f mica ca stau prost cu borcanele la cate imi trebuie mie sa pun nu imi ajung niciodata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cuburi concentrate de legume