Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei

de Andra_Constantinescu in Conserve, 14 Sep 2016 | 11941 vizualizari

 

Acest zarzavat aromat este tocmai bun la iarna pentru ciorbe. Au iesit 3 l si un pic din cantitatile prezentate.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg rosii;
  • 700 g ardei (kapia, gras, bulgaresc);
  • un plic de conservant (7 g);
  • doua linguri sare grunjoasa;
  • un varf de lingurita de piper;
  • doua linguri de ulei.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei:

Se spala rosiile, se taie in sferturi si li se indeparteaza coditele, apoi se dau prin robot si se pun intr-un tuci mare.

Ardeiul se curata de seminte si cotor, se spala, se taie in bucati mari, se da prin robot si se pune peste rosii.

Se pune tuciul la fiert, iar dupa ce scad legumele, se adauga un plic de conservant, care se amesteca cu 2-3 linguri de rosii intr-o cescuta.

Se pune zarzavatul fierbinte in sticle, se adauga putin ulei pe deasupra, apoi se pun capacele la sticle si se lasa sa se raceasca sub paturi pentru 2-3 zile, dupa care se pot depozita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rahela Velicu 1

04.10.2016, 21:00

felicitari! arata bine!

mihaelar63 1

04.10.2016, 22:07

Buun !!!!

Aletta 1

05.10.2016, 18:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sos napolitan la borcan