Zi si noapte

de Julie in Prajituri, 18 Mar 2011 | 19571 vizualizari

 

Imposibil sa nu-ti lase gura apa! :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 galbenusuri,
  •  12 linguri zahar,
  • 200 g  unt sau margarina,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 praf de copt,
  • esenta de rom,
  • 6 linguri  faina,
  • 4-5 linguri cu gem.

Bezea:

  • 6 albusuri,
  • 14 linguri zahar,
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zi si noapte:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi cu untul. Se adauga cacaua,esenta si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se da la cutor pt. 20 minute.

 In acest timp ,se bat spuma albusurile cu zaharul si esenta. Se scoate prajitura din cuptor, se unge cu gem si se repartizeaza deasupra bezeaua. Se mai da la cuptor 5-10 min. Se lasa sa se raceasca si se taie cu un cutit trecut tot timpul prin apa.

Deasupra se cerne cacao, scortisoara sau se rade ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Zi si noapte-0
Zi si noapte-1
Zi si noapte-2

COMENTARII (20)

babi5

babi5 1

17.08.2013, 07:46

Xandrinne

Xandrinne 1

17.08.2013, 09:09

E delicioasa!

FlaviaD

FlaviaD 1

17.08.2013, 13:33

Foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!