Zmeura si atat...

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Iul 2013 | 4865 vizualizari

 

Vroiam ceva racoros cu zmeura ...

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti caramelizati cu scortisoara
  • 1 cutie mascarpone
  • 2 oua
  • 1 plic gelatina-10 g
  • 200 ml frisca
  • 100 g zahar
  • cca 300 g zmeura
  • 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zmeura si atat...:

Sfaramam biscuitii, untul il topim si il amestecam cu biscuitii sfaramati. Intr-o forma de tort detasabila punem folie alimentara (nu e neaparat nevoie, eu am pus), forma mea este de 18 cm diametrul, asezam blatul de biscuiti si lasam la rece cat pregatim crema.

Ouale impreuna cu zaharul pe baie de abur pana se topeste zaharul, separat hidratam gelatina cu apa rece si apoi o adaugam peste oua, apoi le-am lasat 10 minute sa se raceasca.

Separat batem frisca (daca nu e din cea indulcita mai adaugam noi zahar) si o amestecam cu crema mascarpone, peste ele turnam ouale cu gelatina si mixam pana devine o crema omogena. Adaugam zmeura ,oprim cateva fructe pentru ornat si omogenizam.Turnam amestecul peste blatul de biscuiti si lasam la rece, 2-3 ore, cat ne lasa pofta.

Scoatem prajitura din forma ,ornam si radem ciocolata deasupra...

Daca ti-a placut reteta noastra "Zmeura si atat..." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

camelia75 1

05.07.2013, 22:06

Zmeura si atat???Zmeura si vai de capul meu ca intru la ora asta pe site!!Arata demential!!!

Rocsi 1

05.07.2013, 22:36

Un desert delicios. Trimite si o bucatica

kukibella 1

07.07.2014, 09:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuburi cu zmeura si ciocolata