Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume

de merisor in Vita, 23 Iun 2016 | 603 vizualizari

 

Este prima dată când prepar zucchini rotunzi umpluți cu carne și legume, de fapt este prima dată când folosesc acești zucchini rotunzi și pot să spun ca i-am îndrăgit pe loc.


Au un gust dulceag și se comportă foarte bine în timpul preparării, în sensul că rămân fermi, chiar daca sunt foarte pătrunși.


 

 

INGREDIENTE

  • 4 zucchini rotunzi
  • 3 ardei roșii
  • 750 g carne tocată de vițel
  • 250 g bacon afumat
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 120 g orez
  • 400 g pastă de roșii cu ardei
  • sare
  • piper
  • praf de ghimbir
  • cimbru
  • frunze de busuioc
  • 2 foi dafin
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 3-4 fire mărar verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1,5 l apă
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume:

Curățăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel, le tocăm mărunt și le înăbușim în puțin ulei de măsline și câțiva stropi de apă.

Când sunt ușor pătrunse, adăugăm carnea tocată peste ele, amestecăm intens, pentru câteva minute, apoi adăugăm și baconul afumat, tăiat în cuburi mici.

Asezonăm amestecul cu condimente, apoi adăugăm și orezul, le mai amestecăm de câteva ori, stingem focul și le lăsăm să se răcească ușor.

Tăiem câte un căpăcel de la zucchini, cel cu codița și le scobim interiorul, lăsându-le peretele de circa 1 cm grosime.

Tăiem câte un căpăcel și de la ardei și îndepărtăm nervurile și semințele.

Peste amestecul de carne cu legume și orez, răcit, adăugăm 2 ouă, 2 fire de mărar și două de pătrunjel, tocate mărunt, mai potrivim gustul cu sare și condimente, omogenizăm și umplem ardeii și zucchinii cu el.

Îi așezăm în vas, îi acoperim cu căpăcelele decupate, adăugăm și restul de amestec, dacă nu încape tot în ei, apoi completăm cu apă cât să fie totul acoperit și punem vasul pe foc.

Acoperim vasul și lăsăm preparatul să fiarbă la foc mediu, până când zucchinii sunt bine pătrunși.

Între timp, preparăm un sos din pasta de roșii și ardei, cu miezul de la zucchini trecut prin blender, usturoiul pisat și multe frunze de busuioc.

Adăugăm și 2 foi de dafin și picurăm din când în când, câte puțină zeamă din vas.

Lăsăm sosul pe foc 10-15 minute și îl adăugăm în vasul cu zucchini rotunzi umpluți cu carne și legume, cu 15 minute înainte de stingerea focului.

Astfel, cu acest amestec se îngroașă și sosul din vas.

Potrivim gustul și cu puțin zahăr, asta opțional, dacă ne place sosul mai dulce.

După stingerea focului, adăugăm verdeața tocată mărunt.

Sunt chiar delicioși acești zucchini rotunzi umpluți cu carne și legume, se pot servi simpli sau cu smântână.

Să vă fie de folos!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume-0
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume-1
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume-2
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume-3
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume-4
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume-5
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume-6
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume-7
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume-8
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume-9
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume-10
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume-11
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume-12
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume-13
Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume-14

COMENTARII (22)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

06.07.2016, 11:18

Ce-mi plac!

ancutsa

ancutsa 1

09.08.2016, 13:13

Foarte buni!

Xandrinne

Xandrinne 1

10.08.2016, 10:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24