Zwetschgendatschi (prajitura cu prune)

de Cris2711 in Prajituri, 5 Dec 2010 | 9700 vizualizari

 

Zwetschgendatschi este o prajitura cu prune foarte apreciata si delicioasa in Germania.Se poate face acelasi aluat cu piersici ,caise ,visine .pofta buna

 

INGREDIENTE

  • 150grame branza de vaci
  • 6 linguri ulei
  • 1ou
  • 4 linguri lapte
  • 80 grame zahar
  • un varf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • 350 grame faina
  • 1 praf de copt
  • 20 grame unt sau margarina pentru ungerea tavei
  • 1 kilogram prune
  • 30 grame unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zwetschgendatschi (prajitura cu prune):

Branza de vaci,uleiul,oul,laptele,sarea,zaharul vanilat,faina,praful de copt se amesteca pana se obtine un aluat optimal.Aluatul se intinde pe tava unsa in prealabil  cu cele 20 grame unt.Prunele (fara samburi) se injumatatesc si se aszeaza peste aluat una langa cealalta(cat mai des posibil). Se lasa la 200 grade ,circa 30 minute  sa se coaca.Imediat dupa copt se intind cu o pensula cele 30 grame de unt ,topit,peste prune iar ulterior se face un amestec de 5 linguri cu zahar amestecate cu putina scortisoara si se presara peste prajitura

TIPS-URI

1

se poate face si cu piersici sau caise

2

daca se intampina probleme cu intinderea aluatului cu sucitorul ,se poate intinde si cu o sticla de bere aluatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Zwetschgendatschi (prajitura cu prune)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

lilik 1

07.09.2012, 01:33

La mine aici nu e zapada,dar eu o fac oricum,e buna oricand

Cris2711 1

07.09.2012, 01:41

Lilik,pentru iarna cu frig,merge si vara dar mie iarna imi place mai mult,scortisoara ma duce cu gandul la Craciun daca nu ai zapada,dai o fuga la mine ca locuiesc la poalele Alpilor ,la lacul Bodensee

lilik 1

07.09.2012, 01:44

ce frumoooos...eu in Sicilia..la mare si la soare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si stafide