Zwic puslen

de babi5 in Prajituri, 3 Oct 2014 | 1215 vizualizari

 

Este reteta cu nr.28: in caietul meu si nu am prestat-o de foarte multi ani, nu am mai avut nici formele de decupat ,fiindca dupa ce a murit Nelu meu am lasat totul acolo si nu am mai apucat sa-mi achizitionez altele, asa ca am folosit un pahar ,trebuia unul mai micut dar este bine si asa,sunt niste fursecuri extrem de bune si le recomand cu mare drag nu sint nici asa costisitoare si pot fi usor transportabile,bune pentru pachetel la copilasi la scoala, la servici,piknik etc.Din aluatul obtinut am facut 44 buc .fursec.

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina
  • 500 gr margarina
  • 1 esenta lamaie(fiola)
  • 2 zahar vaniliat
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf copt
  • 400 gr gem (de care doriti)
  • 100 gr zahar praf
  • 1 praf copt
  • 2 oua
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zwic puslen:

Faina se pune cernuta intr-un castron se amesteca cu praful de copt apoi o amestecam bine cu margarina, adaugam zaharul vanilat,cele 6 linguri zahar, esenta de lamie si ouale se framinta un aluat pe care il acoperim cu o folie  si-l punem la frigider pentru 30 min.

Intre  timp pregatim tavile cu hirtie de copt si preincalzim cuptotul la 180 grade.Scoatem  aluatul il impartim in 4 parti egale apoi intindem pe rind cit mai subtire cite o foaie si decupam( eu am folosit un pahar) asezam in tava si introducem in cuptor pentru25-30 minute nu trebuie sa fie rumenite tare.

Dupa ce terminam de copt incepem sa le lipim cite doua cu gem si dupa ce terminam le dam putin zahar farin.Sunt niste fursecuri care se topesc in gura.Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Bune linga o ceasca de cafea,ceai,la piknik si la pachetelele copiilor

2

In reteta mea este o glazura din 120 gr zahar praf si 2 albusuri de ou care se mixeaza bine si inainte de a baga la cuptor se ung fursecurile ,si nu mai trebuie zahar praf.,eu am folosit varianta cea mai simpla

RETETA IN IMAGINI

Zwic puslen-0
Zwic puslen-1
Zwic puslen-2
Zwic puslen-3
Zwic puslen-4
Zwic puslen-5
Zwic puslen-6
Zwic puslen-7
Zwic puslen-8
Zwic puslen-9
Zwic puslen-10
Zwic puslen-11
Zwic puslen-12

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (32)

babi5 1

05.10.2014, 13:00

Multumesc Rocsi

ilinca_rox 1

18.12.2014, 15:04

imi plac

babi5 1

18.12.2014, 17:07

Si mie ilinca_ rox multumesc draga mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04