Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu sare,
Intre timp curatam ,morcovii,pastarnacul,telina,ceapale taiem in bucati si punem la fiert (dupa ce am strans spuma formata de carne)foile...
Friptura am preparat-o cu o zi inainte, apoi la cea care a ramas pentru a doua zi am facut un sos.
Pentru friptura, am portionat muschiul de porc in felii mai groase, cam de 2,5 cm, pe care le-am...
CRANTZ
1. Intinzi pe suprafata de lucru o bucata de folie metalica, circa 25 x 35 cm.
2. Toci alunele cu un cutit. Aici eu n-am bagat de seama, pt. ca informatia nu era sistematizata pe...
Varza se da pe razatoarea mare, se pune intr-un castron mare, punem putina sare si stoarcem zeama care se lasa. Se muta intr-un alt castron si se presara praf de ghimbir deasupra.
Ciolanul il...
Cartofii i-am curatat si i-am taiat rondele foarte subtiri.
Am pus putin ulei pe ei si i-am condimentat.
Pieptul de pui l-am taiat foarte marunt.
Intr-o cratita am pus putin ulei,ceapa si...
Eu nu am avut forme speciale si atunci am folosit-o pe cea de briose din silicon.
Din cantitate ies 12 savarine.
Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat si zaharul si am mixat in...
Se curata , se spala si se taie legumele fiecare corespunzator
Carnea se spala si se taie cubulete
Se pun legumele la calit in putin ulei, mai putin cartofii, se adauga carnea, apa si...
Fierbem orezul (al dente) in apa cu sare si o lingurita de ulei.Dupa ce a fiert orezul scurgem apa si punem capacul.Orezul isi va definitiva fierberea la aburi.
Batem ouale si facem o omleta...
Pregatim intai blaturile. Eu am copt doua blaturi cu acelasi diametru (26 cm.). Daca vreti sa obtineti mai multe straturi de blat, puteti folosi forme cu diametru mai mic (de 20 cm de ex.) si...
Cepele tocate, morcovul , ţelina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari se călesc rapid în ulei, după care se adaugă apă fiartă şi ciolanul tăiat cubuleţe. Se...
Bucatile de carne le condimentam cu o lingurita boia de ardei iute, sare si piper dupa gust. Amestecam bine carnea cu condimentele. Luam cate o bucata de carne, punem in fiecare bucata cate o...
Mod de preparare:
Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare aditie, pana...
Se pune carnita taiata cubulete la fiert in apa rece. Spre jumatatea fierberii se adauga ceapa tocata marunt, morcovul , pastarnacul si telina rase si fasolea verde. Se lasa sa fiarba toate la foc...
Taiem vanata felii cat mai subtiri. Le presaram cu sare si le lasam sa se scurga.
Le punem pe grill-ul uns cu doua linguri de ulei de masline si le lasam sa se faca pe ambele parti.
Curatam...
Pe cat pare de complicat, nu este deloc asa.
Intai facem siropul ca sa aiba timp sa se raceasca pana cand blatul este gata.
Sirop: intr-o craticioara punem apa, zaharul si le fierbem pana...
Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece. Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati.
Luam un borcan de sticla, cam de 5 litri,...
Ciolanul se spala si se pune la fiert in apa fara sare cu foi de dafin. Mare atentie, apa tot timpul sa acopere ciolanul ca altfel soriciul se usuca si devine incomestibil de tare.
Dupa ce a fiert...
Ganache de ciocolata alba:
Incepem cu prepararea cremei pentru ca trebuie sa stea macar cateva ore la frigider.
Intr-un vas cu fundul mai gros punem frisca lichida si ciocolata alba rupta...
Pentru astazi am ales
Ciorba radauteana
Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu sare, Intre timp curatam ,morcovii,pastarnacul,telina,ceapale taiem in bucati si punem la fiert (dupa ce am strans spuma formata de carne)foile...
Friptura de porc in sos de legume
Friptura am preparat-o cu o zi inainte, apoi la cea care a ramas pentru a doua zi am facut un sos. Pentru friptura, am portionat muschiul de porc in felii mai groase, cam de 2,5 cm, pe care le-am...
Nougat glacé cu sos caramel
CRANTZ 1. Intinzi pe suprafata de lucru o bucata de folie metalica, circa 25 x 35 cm. 2. Toci alunele cu un cutit. Aici eu n-am bagat de seama, pt. ca informatia nu era sistematizata pe...