Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE514
PRIETENI
Retete / Kamis

Pasca traditionala

In Kamis la 5 Apr 2018

Adauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit; Pune sare deasupra si amesteca; Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra faina; Las-o sa se activeze cca. 10-12 minute; Porneste robotul de bucatarie si adauga...

Drob usor de pui

In Kamis la 4 Apr 2018

Se curata bine inimile si pipotele de pui, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se condimenteaza cu boabe de piper si de coriandru si foi de dafin. Se spumeaza bine si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40 minute, pana sunt moi. Se scurg si se lasa la racit. Intr-o tigaie se pune...

Aperitive festive

In Kamis la 30 Mar 2018

Pachetele de primavara Mod de preparare: ·          Se da pe razatoare morcovul; ·          Se toaca varza si ceapa julien; ·...

Pastrama de miel

In Kamis la 28 Mar 2018

Se curata bine carnea de miel de grasime si de pielite. Se pune intr-un castron incapator impreuna cu ceapa taiata solzisori, condimentele de la kamis, sare si piepr dupa gust, miere, ulei de masline si vin rosu cat sa acopere carnea. Se amesteca bine de tot si se acopera apoi castronul cu...

File de somon cu cartofi

In Kamis la 26 Mar 2018

Se taie ceapa verde rondele si rosiile cherry pe jumatate. Intr-un castron se pun cartofii bine spalati, cu tot cu coaja si taiati cuburi. Se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu usturoi granulat, menta uscata, sare si piper. Se amesteca si se pun in tava pe hartie de copt. Se...

Placinta cu carne

In Kamis la 23 Mar 2018

  Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil; Tapeteaza tava cu unt si faina; Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra; Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa...

Sarmale de post

In Kamis la 19 Mar 2018

Mai intai pregateste frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.  Orezul se spala in apa rece, ceapa se toaca cubulete, morcovul se da pe razatoarea mica, ciupercile se taie cubulete, apoi...

Cartofi in 3 culori

In Kamis la 14 Mar 2018

Imparte cartofii taiati cuburi in 3 castroane. Adauga mai intai uleiul peste fiecare si sarea si amesteca. Apoi adauga fiecare mix de condiment, care datorita uleiului se va lipi de cartofi. Vei obtine 3 castroane de cartofi condimentati bine pe care le pui la cuptor in aceeasi tava, pe hartie de...

Sarmale cu carne de porc

In Kamis la 20 Dec 2017

Lasa varza murata la desarat in apa rece cu o seara inainte, sau toarna 2 transe de apa clocotita peste ea si scurge-o bine; Taie cotorul verzei si separa cele mai frumoase frunze; Taie-le la dimensiunea dorita; Resturile toaca-le marunt; Amesteca carnea de porc cu ceapa...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

In Kamis la 19 Dec 2017

Se cresteaza soriciul; Se unge carnea cu putin ulei de masline; Se rade coaja de lamaie pe carne si se condimenteaza cu amestec pentru carne de porc, rosii uscate si usturoi granulat; Se potriveste de sare si piper; Se baga salvia si patrunjelul in interior; Se ruleaza...

Turta dulce

In Kamis la 17 Dec 2017

Mai intai, pune o lingura de zahar intr-o craticioara si lasa-l sa se caramelizeze. Adauga cu grija apa fierbinte si lasa la foc mic sa se dizolve totul. Amesteca restul de zahar cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele si pune-le in sirop. Amesteca usor pana se dizolva...

Carnati de casa

In Kamis la 14 Dec 2017

Carnea si slanina se toaca prin sita fina a masinii de tocat; Se condimenteaza cu boia dulce, iute, condimente pentru carnati, usturoi granulat, sare, piper si cele 2 polonice de supa de oase si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul; Se spala foarte bine matele de porc; Se...

File de somon cu sos de mustar

In Kamis la 13 Dec 2017

Pestele se cresteaza pe partea cu pielea; Se stropeste pestele cu ulei de masline; Se condimenteaza cu condimente pentru peste si se rasneste piper; Se pune pestele intr-o tigaie cu hartie de copt, cu pielea in jos; Se taie lamaia pe sfert, si cu un sfert se stropeste suc pe...

Vin fiert Kamis

In Kamis la 8 Dec 2017

Vin fiert Kamis Classic Se pune vinul la fiert pe foc mic, pentru a nu pierde taria alcoolica. Se adauga zaharul, apoi un plic condimente vin fiert Kamis si se lasa pe foc pana se apropie de punctul de fierbere.         In cana punem 20 ml brandy, cuisoarele si...

Lasagna vegetariana

In Kamis la 6 Dec 2017

Taie vinetele, dovleceii si zucchini rondele; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu busuioc, boia dulce, cimbru, sare si piper; Baga-le la cuptor la 180 de grade C, pentru cca 15 min; Sos Bechamel: Topeste untul intr-o craticioara; Adauga faina si incorporeaz-o...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

In Kamis la 29 Noi 2017

Coastele se pun intr-o oala incapatoare; Se pun foile de dafin si boabele de piper in oala; Se adauga berea (cat sa acopere), urmata de morcovi, pastarnac, telina si ceapa; Se pune la fiert pe foc, pana carnea devine ff frageda (cca 2 ore); Se scot, se pun intr-o tava si se...

Paste cu pui la cuptor

In Kamis la 28 Noi 2017

Pune apa cu sare la fiert; Cand a dat in clocot, adauga pastele si lasa-le sa fiarba cu 1 minut mai putin decat scrie pe cutie; Odata fierte, scurge-le intr-o sita; Taie ceapa Julien; Taie pieptul de pui afumat, cubulete; Taie pieptul de pui crud, cubulete; Incinge...

Negresa de post cu nuci

In Kamis la 24 Noi 2017

Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, esenta de rom si un praf de sare rasnita kamis. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Pune semintele de la pastaia de vanilie. Amesteca praful de copt...

Musaca cu carne tocata si cartofi

In Kamis la 22 Noi 2017

Spala, curata si taie cartofii rondele subtiri. Stropeste-i cu 50ml ulei de masline si condimenteaza-i cu mix pentru cartofi prajiti; Pune-i intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si pregateste-i in cuptor la 180 de grade C, pentru cca 20 – 25 de min (sa fie 3 sferturi gatiti);...

Supa crema de linte

In Kamis la 17 Noi 2017

Spala lintea rosie si scurge-o; Taie legumele cuburi; Incinge uleiul intr-o oala mica, pe plita; Caleste ceapa si morcovii; Cand au devenit translucide, adauga ardeiul kapia si ardeiul portocaliu; Pune sare Kamis; Pune boia dulce si boia iute pentru inceput;...

Humus reteta cu ardei copti

In Kamis la 15 Noi 2017

Humus reteta Pune ardeii kapia intr-o tava cu hartie de copt si stropeste-i cu ulei de masline; Pune-i in cuptor la copt; Pune nautul (inca fierbinte) intr-un castron. Daca folosesti naut din conserva, incalzeste-l putin si nu arunca apa din conserva, ai nevoie de cateva...

Desert placinta cu mere

In Kamis la 11 Noi 2017

Aluat: Intr-un robot de bucatarie adauga faina, zaharul pudra si sarea si amesteca-le putin; Pune untul rece, taiat cubulete, treptat pana obtii o consistenta asemanatoare cu nisipul; Adauga galbenusurile si apa rece; Cand s-a inchegat, scoate-l putin pe blatul de lucru si...

Piept de pui in crusta de mustar

In Kamis la 9 Noi 2017

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius; Taie fiecare piept de pui pe jumatate, pentru a realiza 4 bucati; Optional puteti bate puiul cu un ciocan de carne pentru a-l subtia putin; Asezoneaza ambele parti cu sare si piper; Amesteca cele 2 tipuri de mustar si uleiul de...

Afisate 1 - 23 din 23 retete    
INVITATIE LA PICNICUL BUCATARASILOR!
 

Postari recente

publicat la 22.06.2019

Tortilla wrap cu pui

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Astrele zic s-o lasi mai usor cu bautura? Dar n-au zis nimic de sosuri pe baza de vin, nu? ;)

 
 
 
Retete preferate
Tort de mere

Voturi:12

Eclere

Voturi:21

Toate retetele preferate
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro