Oregano

Postat de Bucataras in Condimente pe 3 Aug 2009, 12:15

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Oregano este versiunea mai puternica a aromei maghiranului. Se presara peste rosii, varza, carne de pasare, vita sau miel.

Mod de intrebuintare: frunzele proaspete sau uscate.

Origine: mediteraneeana

Mitologie: este un simbol al bucuriei. In mitologia greaca, mirii si miresele erau impodobiti cu cununi de oregano.

Uz medicinal: oregano este folosit impotriva balonarii si a durerilor de stomac in medicina populara.

In bucatarie

Aroma: gustul sau este putin intepator, usor dulce si placut proaspat. Are un miros intens.

Intrebuintare: oregano este un condiment clasic pentru asezonarea pastelor si a pizza. Se asociaza bine cu mincarurile de legume pregatite din dovleci, zucchini, ardei grasi si cartofi, dar si cu fripturile de porc sau vita.

Sfaturi pentru gatit:

- se asociaza bine cu rozmarinul si cimbrul.

- oregano uscat este un condiment aromatic. El trebuie pus la sfirsitul procesului de gatit pentru a-si degaja din plin aroma.

- pentru pizza, este ideal sa folosim un amestec de oregano, piper, cimbru sare sau chilli. Ele trebuie pastrate intr-un recipient etans.

Comentarii (1)

07.10.2010, 23:55

da, mi-a recomandat si mie cineva pentru balonare. ajuta foarte mult.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola