Mincaruri afrodisiace

Postat de Bucataras in Alimente pe 6 Feb 2010, 02:00

Afrodisiacele se impart, in functie de provenienta, in "animale" (oua, lapte - mai ales cel de capra, icre - cele de somon cu predilectie, si stridiile) si  "vegetale" (busuiocul, ginsengul, polenul, pinul, nucsoara, mierea, ghimbirul, nucile, piperul, strugurii, scortisoara, usturoiul, cardamonul sau "hell", cum ii zic popoarele din Orientul mijlociu), semintele de susan, nautul, sofranul, telina, morcovul, ciocolata, ciupercile, ceapa si usturoiul). (www.terapiinaturiste.com, www.sfat.ro)

Este "vina" anumitor vitamine si substante nutritive din alimente. De exemplu, vitaminele din oua pot reduce anxietatile legate de performanta sexuala si riscul de ejaculare precoce; acidul folic din cereale contribuie la curatarea arterelor si la fluidizarea circulatiei sangvine exact acolo unde trebuie. Atentie insa, excesul de substante afrodisiace poate avea efecte neplacute. Afinele, de exemplu, ajuta la buna circulatie a sangelui in organele genitale, dar un consum exagerat poate provoca un deranjament la stomac de toata frumusetea! Si ciocolata este afrodisiac. La fel si smochinele crude. Este celebra reteta supranumita "Ciocolata zeilor": 2 linguri de cacao, 2 linguri de miere, o lingurita de vanilie si 250 ml de apa. Se fierb impreuna 2-3 minute, apoi amestecul se raceste si se toarna peste 20 ml de coniac.

  • Feniculul este recomandat mai ales celor care au o stare de insatisfactie in relatia de cuplu si se simt in inferioritate fata de partener. Popoarele mediteraneene folosesc supa de fenicul pentru stimularea dorintei sexuale.
  • Piperul negru si cel rosu sunt indicate ca afrodisiace fie sub forma de condiment in mancaruri, fie in diverse combinatii. De ce? Pentru ca ridica temperatura corpului.
  • Morcovul are proprietati afrodisiace atunci cand este consumat crud, datorita uleiului volatil pe care il contine.
  • Ardeiul iute rosu pune in miscare circulatia sangvina.
  • Sparanghelul consumat crud, cu putin ulei de floarea soarelui, sare si piper pisat, acrit cu suc de lamaie e considerat un puternic afrodisiac.
  • Scortisoara are efect excitant in combinatie cu mierea, galbenusul de ou etc.
  • Pe langa calitatile sale tonice, ginsengul are o puternica actiune stimulanta a glandelor sexuale.
  • In America de Sud, extractul de coca se consuma pentru eliminarea inhibitiei si imbunatatirea performantelor sexuale. á Incearca si vinul cu scortisoara, rubarba si ginseng (30g din fiecare la o sticla de vin alb).

Considerate la rindul lor cu proprietati afrodisiace:

Anason: In timpuri antice, grecii si romanii credeau ca isi pot creste apetitul sexual sugand aceste seminte. Anasonul contine o cantitate de compusi de estrogen (hormoni feminini), care au un efect asemanator cu testosteronul.

Avocado: Copacul avocado a fost numit "copacul testicol" de catre azteci din cauza ca fructele atarna in pereche din  copac, asemanand foarte mult cu testicolele. Valoarea sa ca afrodisiac se bazeaza doar pe aceasta asemanare

Bananele: Pe langa forma lor asemanatoare cu un falus, floarea de banana are de asemenea o forma asemanatoare. Bananele sunt bogate in potasiu si vitamine B, care se spune ca sunt necesare pentru productia de hormoni sexuali.

Busuiocul (busuiocul dulce): De secole, oamenii spun ca busuiocul stimuleaza apetitul sexual si creste fertilitatea pe langa ca produce o
stare de bine. Mirosul de busuioc se spunea ca ii innebuneste pe barbati - asa de mult incat femeile isi presarau pe sani busuioc uscat si macinat. Busuiocul este unul dintre multele presupuse afrodisiace care pot avea proprietatea de a stimula circulatia.

Cardamom: Cardamom este un condiment aromatic. Anumite culturi il cred un afrodisiac asa de puternic incat spun ca poate chiar sa trateze impotenta. Are un continut ridicat de cineol, care creste fluxul sanguin in zonele unde este aplicat.

Ciocolata: a fost dintotdeauna asociala cu dragostea si romantismul. Initial se gasea in padurile tropicale din America de Sud. Civilizatiile Maya venerau copacul de Cacao si il numeau "hrana zeilor". Se zvonea ca regele maya, Montezuma bea in fiecare zi 50 de cupe de ciocolata pentru a-si creste potenta.

Cercetatorii au studiat ciocolata si au descoperit ca ea contine feniletilamina si serotonina, care sunt amandoua substante care ne fac sa ne simtim bine. Ele se produc natural in corpurile noastre si sunt eliberate de creier atunci cand suntem fericiti sau ne simtim iubitori si pasionali. Produce o senzatie de euforie, ca si atunci cand suntem indragostiti.

Pe langa acestea s-a descoperit ca ciocolata contine si alte substante care au acelasi efect asupra creierului ca si marijuana. Substanta este un neurotransmitator numit anandamida. Cantitatea de anandamina din ciocolata nu este sufiecienta ca o persoana sa se "drogheze" ca si cu marijuana, dar ar putea contribui la senzatia placuta pe care serotonina si feniletilamina le produc. Inseamna ca asta creste libidoul? Probabil ca nu - dar daca te face sa te simti bine, ti-ar putea scadea inhibitiile astfel ca ai putea fi mai receptiv la sugestii.

Ardeiul iute: Mancand ardei iuti se genereaza anumite raspunsuri fiziologice in corpul nostru (ex: transpiratia, cresterea ratei batailor inimii si a circulatiei) care sunt similare cu ceea ce se intampla atunci cand o persoana face sex. Substanta capsaicina care este continuta de ardei este responsabila pentru efect si este si un bun analgezic. Un alt presupus efect al mancatului a unor mari cantitati de ardei iuti este o irigare crescuta a tractului urinar si al organelor genitale care ar putea crea o senzatie similara cu excitatia sexuala.

Castravetii: Pe langa forma falica, mirosul de castravete se spune ca stimuleaza femeile crescandu-le fluxul de sange inspre vagin.

Smochinul: Smochinele sunt alte fructe presupuse afrodisiace doar din cauza aspectului. Un smochin deschis se spune ca seamana cu organele genitale feminine.

Usturoiul: Acum mult timp, calugarii tibetani nu aveau voie sa intre in manastire daca au mancat usturoi din cauza reputatiei acestui aliment. Usturoiul stimuleaza circulatia.

Ghimbir
: Radacina de ghimbir. Oamenii au presupus de secole ca ghimbirul este un afrodisiac datorita mirosului sau si pentru ca stimuleaza sistemul circulator.

Mierea: In timpuri medievale oamenii consumau o bautura fermentata facuta din miere, pentru a-si creste dorinta sexuala. In Persia antica, cuplurile consumau aceeasi bautura in fiecare zi timp de o luna (era cunoscuta ca si "luna mierii" - sau mai bine zis "luna de miere") dupa ce se casatoreau pentru a intra in casatorie cu dreptul. Mierea este bogata in vitaminele B (necesare pentru producerea testosteronului) si in boron (ajuta corpul sa metabolizeze si sa foloseasca estrogenul). Unele studii au aratat ca poate sa creasca nivelul de testosteron in sange.

Nucsoara: In China antica, femeile pretuiau nucoasa ca fiind un afrodisiac, iar cercetarile au aratat ca modifica comportamentele de imperechere la soareci. Nu exista nici o dovada cum ca ar avea acelasi efect la oameni. In cantitati mari, nucoasa poate avea un efect halucinogen.

Stridiile: Romanii au spus depre stridii ca sunt afrodisiace incepand cu secolul 2 D.C. Se stie ca au un continut ridicat de zinc, care a fost asociat cu cresterea potentei la barbati. (O alta ipoteza ar fi ca seamana cu organele genitale ale femeilor). Recent s-a descoperit ca ele contin acid aspartic D si compusi de aspartat de metil care pot avea ca efect eliberarea hormonilor sexuali cum sunt testosteronul si estrogenul. Savantii inca nu au determinat daca acesti compusi sunt intr-o cantitate destul de mare ca sa aiba vreun efect.

Papaya:
Papaya este estrogenic, adica are compusi asemanatori cu hormonul feminin, estrogen. A fost folosit ca remediu popular in stimularea menstruatiei si producerea de lapte matern, facilitand nasterea si cresterea libidoului feminin.

Ginseng: poate conduce indirect la cresterea libidoului

Sursa: www.e-joy.ro, www.yuppy.ro

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]