Profesia ca pasiune sau pasiunea ca profesie

Postat de diaconta in Bucataras in oras pe 11 Mar 2012, 13:42

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza

 

          Ma gandeam de ceva vreme sa scriu un articol pe tema asta.Eram curioasa sa aflu si parerea voastra.V-ati ales profesia sau a fost o intamplare?Aveti pasiuni  mai mari ori mai mici,platonice ori patimase? O pasiune poate deveni o profesie? Dar o profesie poate fi facuta cu multa pasiune?

           Gandurile mele au fost amplificate zilele trecute,cand un prieten de pe alt site,care este preot,a ales o tema interesanta pentru blogul sau.Imi place foarte mult cum scrie,dar mai ales cum gandeste parintele,fetele il alinta „padre Victor”.Tema blogului era „Fisa postului si pensia”.

           Zicea parintele ca „în viata sa facem doar ceea ce ne este drag conform fisei postului cu care am fost înzestrati.Adica sa ne straduim sa facem ceea ce putem sa facem cu daruire si pricepere.Daca in profesie nu se intampla intotdeauna asa,deoarece sunt multi factori care ne influenteaza,atunci cand avem o pasiune,nu prea putem fi impiedicati sa ne manifestam  asa cum dorim.

           Chiar daca la inceput totul e o cautare,o „nestatornicie”,pana la urma chemarea personala isi spune cuvantul redirectionandu-ne pasii.

            Daca in ce priveste profesia „cautarea” nu mi-a fost prea indelungata,cu pasiunile lucrurile n-au stat la fel.Mi-au placut intotdeauna cifrele,datele exacte.Ca o Fecioara tipicara am cautat intotdeauna ordinea si logica,chiar si acolo unde nu se cerea,doar asa puteam sa fiu nesuferita si sa enervez pe toata lumea. Asa ca prima alegere a fost sa devin inginer.Intamplarea a facut sa ma orientez apoi spre contabilitate.Da,asta este ceea ce mi se potriveste.Imi ador meseria.O meserie grea,solicitanta pe care nu poti s-o faci daca nu ai drag de ea.

          Imi place ca fiecare zi e o provocare,totul se schimba,ceea ce ieri era ceva cert,azi nu mai e si o luam de la capat.Poata suna ciudat afirmatia asta,totul ar trebui sa fie mai stabil,dar in contextul actual,nu cred ca surprinde pe nimeni.Dar ca si in orice meserie,e bine cand reusim sa aducem un strop de originalitate,de expresivitatea in ceea ce facem.Chiar daca nu-mi aduce cine stie ce satisfactii financiare,imi fac la fel de temeinic treaba,pentru ca-mi place.

         Si pentru ca mi-am ales o meserie solicitanta,am avut nevoie de un refugiu,de o oaza de liniste si relaxare.Asa ca am avut mereu tendinta de a face ceva artistic pentru un echilibru psihic.Asa ca pasiuni efemere sau mai statornice mi-au ocupat rand pe rand sufletul,mintea si timpul.De inceput a fost tricotatul,dar nu asa un fular,o soseta si gata.Nuuuuuu,erau chestii complicate,cu zeci de gheme,cu fire matasoase,ori buclate,colorate,desirate ori imbarligate ….doar asa-i frumos sa ne relaxam,complicand niste chestii simple.

          Apoi a venit randul unghiilor sa le pictez in fel si chip,cu modele trase cu acul,in culori dupa toanele pe care le aveam,uneori french ca o fata cuminte ce eram,alteori rosu aprins cand era rost de vreo cucerire.Asta a fost o pasiune care mi-a facut si economie in buget.

 

http://www.bucataras.ro/diaconta/foto/album/27/

         A venit apoi randul pasiunii pentru bucatarie,dar mai ales pentru deserturi.Totul a inceput ca o joaca,dupa ce buna mea prietena Gaby,m-a invitat sa vizitez bucataria virtuala a site-ului ei de suflet Bucataras.ro.Asa ca eu,care-mi gaseam prea putin timp sa vizitez bucataria,am inceput s-o fac tot mai des.Probabil si pentru ca nu prea imi era justificata prezenta aici doar cu zambete,doar puteam sa si gatesc cate ceva,ca o fata cuminte si care vrea sa se marite.

 

http://www.bucataras.ro/diaconta/foto/561/

      Glumesc bineinteles.Adevarul e ca dupa o saptamana grea la munca,in week-end ma relaxam bucatarind.Ati observat ca va „torturez” doar in week-end.

       Dar pasiunile isi au si ele pretul lor.Daca unghiile mele s-au cam razbunat in ultimul timp pentru cat le-am bombardat cu lacuri,bucatareala mi-a adus cateva kilograme in plus,kilograme de care am reusit sa scap doar in vreo 2 luni si jumatate.

 

http://www.bucataras.ro/diaconta/foto/567/

http://www.bucataras.ro/diaconta/foto/572/

 

        Ar mai fi pasiunea pentru calatorii si fotografia.

        Astept parerile voastre in ce priveste „fisa postului” in profesia voastra sau in pasiunile pe care le aveti.

Comentarii (31)

15.07.2012, 21:37

Padre cam tot ce scrii e o tema de meditatie,ori ma regasesc in acele randuri.
Ma bucur ca te-am cunoscut si mai ales ca ai ales sa vii si aici alaturi de noi.

21.08.2013, 19:50

Uite asa din una in alta ajung sa citesc articole si sa te cunosc si mai bine, atat pe tine cat si pe ceilalti bucatarasi. Nici nu am stiut ca ai scris atat de multe articole. Poate imi fac curaj si mai ales timp sa scriu unul intr-o zi, mai ales despre meseria mea. Ma bucur ca ti-ai gasit satisfactie in munca, iar despre mine pot sa-ti spun ca sunt asistenta si imi iubesc meseria, o fac cu drag. Doar ca asa cum se schimba vremurile se schimba si oamenii si este tot mai greu sa faci ceea ce faci cu placere. La serviciu ma bucur atunci cand o mamica aduce pe lume un copil mult dorit si ma intristez si lacrimez atunci cand boala loveste fara mila. De multe ori zic ca as face altceva..dar e cam tarziu sa-mi schimb meseria...apropo, am avut si eu pasiunea tricotatului...acum sunt multe pasiuni, doar timp sa am.

21.08.2013, 20:10

Simona,ai dreptate.In ziua de azi trebuie sa ai tare mare drag de meserie ca sa poti razbi.De multe ori suntem dezamagiti profund dar mergem inainte.Uite asa aflu si eu cate ceva despre tine,poate reusim sa ne cunoastem cand veniti in Maramures.
De scris as scrie eu si mai mult doar ca timpul nu-mi permite

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!