Blogul lui Catalina

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
http://blogulluicatalina.blogspot.fr/

Bucatarii, retete, calatorii, cultura...

Mini-choux cu crema de vanilie pralinata

Data:16.01.2017

Paris Brest este un desert pur frantuzesc, un produs de patiserie exceptional cu aluat de choux si crema mousseline pralinata. Aveti aici o varianta moderna in forma de choux livrata de un curs gratuit de patiserie (a 2 a sesiune dupa cel de bucatarie) organizat de specialisti francezi- MOOC cuisine de l'Afpa (MOOC-Massive Open Online Course).3 saptamani de curs de data aceasta. Fiecare saptamana trebuie trecut un test. Ultima saptamana avem un test global. Cei care vor reusi vor obtine... articol complet

Pirojki rusesti cu carne

Data:14.01.2017

Ce-mi plac, au iesit foarte bune, o reteta de sarbatoare foarte apreciata.În noaptea de 13 spre 14 ianuarie, popoarele slave sărbătoresc Anul Nou pe stil vechi sau ajunul Sfântului Vasile. Tradiţia datează din anul 1918. În această seară, cetele de urători pornesc cu Pluguşorul, Ursul sau Capra, iar gospodinele pregătesc masa de sărbătoare şi împart dulciuri, nuci şi mere pentru ca în anul care vine să fie belşug în casă.În anul 1699, ţarul rus, Petru I, a decis ca... articol complet

Ceai cu perle de tapioca - Bubble Tea

Data:12.01.2017

Ceai cu perle, de asemenea, cunoscut sub numele de Bubble Tea este o băutură originară din Taiwan unde, la finalul anilor 1980, era băutura preferată a copiilor, fiind servită la chioşcurile din faţa şcolilor.În ultimii 15 ani a devenit atat de populară încat este considerata ca o  "băutură națională".Este consumata în multe țări din Asia : Taiwan, China (inclusiv Hong Kong și Macao), Coreea de Sud, Singapore, Malaezia, Filipine, Vietnam și Tailanda si a ajuns... articol complet

Pâine afgană - Noni afghan

Data:10.01.2017

Astăzi calatorim în AfganistanPâinea afgană este un tip de pâine plata, ca o lipie.Este gatita zilnic, are o forma ovala cu gauri si poate avea dimensiuni diferite. Este de obicei coapta intr-un cuptor special "tandoori" unde aluatul este lipit direct pe peretii incinsi.Ingrediente: pentru 10 noni 550 g de făină 1 pliculet de drojdie uscată 15 cl apă caldă 20 cl lapte cald 4 linguri de ulei 1,5 linguriță de sare 1 lingură  de... articol complet

Placinta "galette des rois" cu migdale si ciocolata

Data:08.01.2017

Catolicii celebreaza pe 6 ianuarie Epifania, care simbolizeaza anuntarea nasterii lui Hristos regilor magi, care au venit sa-l vada pe pruncul abia nascut, aducandu-i daruri, aur, smirna si tamaie.In Franta, cu aceasta ocazie se serveste un fel de placinta numita "la galette des rois", care pe vremuri era impartita in tot atatea felii cati comeseni erau, plus una. Felia suplimentara, denumita "a Bunului Dumnezeu" sau "a Fecioarei", era oferita primului sarac care aparea in fata familiei.Un... articol complet

Turta dulce cu pere

Data:07.01.2017

Aceasta reteta este o improvizatie totala. Imi trebuia o reteta cu pere si aveam pofta de turta dulce :)Iata ce-a iesit :) foarte multumita de rezultat mai ales cand am taiat checul.Daca va plac perele si turta dulce incercati !Ingrediente:2 oua100 g zahar2 linguri  de miere4 linguri de ulei3 linguri  de lapte125 g de mascarpone2 lingurite rase de pudra de mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)1... articol complet

Hering "imbracat"

Data:06.01.2017

Craciunul pentru crestinii ortodocsi de rit vechi este sarbatorit pe 7 ianuarie. Calendarul iulian sau pe stil vechi este decalat cu 13 zile fata de calendarul oficial.Inainte de Hristos existau doua sisteme de calculare a timpului unui an: unul al egiptenilor - care era mai corect, dar nici el perfect - de 365 zile, altul, al romanilor, care era de 355 zile. Insa, ramanea anual o diferenta de timp de zece zile intre aceste doua sisteme, si chiar intre fiecare dintre ele si calendarul... articol complet

Rulouri crocante cu salata ruseasca

Data:03.01.2017

Salata de boeuf este un fel de mâncare tradițional românesc derivat din salata rusească, numită și Olivier.De obicei se decoreaza in forma de dom. De data aceasta am facut o varianta mai moderna, eleganta si un pic crocanta.Salata rusească, strămoșul salatei de boeuf, a fost prima dată preparată în anul 1860 de bucătarul belgian Lucien Olivier la restaurantul Ermitaj (Эрмитаж), unul dintre cele mai mari restaurante din Moscova.Rețeta originală a fost păstrată secretă... articol complet

Prajitura cu ciocolata

Data:31.12.2016

O reteta din caietul de retete al mamei mele facuta de baiatul meu. Asa vreau sa termin anul acesta , aratand cat de frumoasa si importanta este transmisia din generatie in generatie....Va urez la toti un An 2017 exceptional, cu sanatate si realizari !Multumiri tuturor celor m-au citit si urmarit , acest blog traieste datorita voua :)Este asa de buna prajitura aceasta, aminitiri din copilarie :) daca mama l-ar putea vede pe Dorian facand prajitura ei ....Ingrediente utilizati ca masura... articol complet

Curcan la cuptor cu mere si castane

Data:29.12.2016

O reteta realizata acum 2 ani. Era prima oara cand gateam un curcan intreg.Nu aveam inca blog si de aceea am putine poze dar imi amintesc c-a fost delicioasa si foarte apreciata. Poate o refacem anul asta ?Gătirea curcanului trebuie facuta la foc mic potrivit. Pentru a verifica dacă este gătit, intepati-l între articulația coapsei și piept: dacă iese un suc roz, nu este inca bine gătit.Un timp de repaus de 30 de minute este necesar, după gătire, înainte de... articol complet

Placinta cu branza dulce si stafide

Data:28.12.2016

Ce-mi plac placintele cu branza si stafide. Dupa reteta de Plăcintă domnească cu branză dulce va propun o varianta mai crocanta.Ingrediente :500 g de crema de branza tip Jockey/Danone80 g de zahar1 pachetel de zahar vanilat1 ou50 g de stafide1 lingura apa de flori de portocal8 foi subtiri de placinta filozahar pudra pentru decor25 g unt topitMod de preparare :Amestecati branza cu zaharurile si oul intreg.Adaugati stafidele si apa de portocal.Incalziti cuptorul la180°C.Intr-o... articol complet

15 Retete aperitive

Data:27.12.2016

Cateva idei pentru masa de Anul Nou?15 retete : Conuri crocante cu crema de foie grasAperitiv foietaj cu cârnacioriiCeviche sau Creveti marinatiOul MimozăPastrama din muschiulet de porcRassols - Salata rusească cu somon si thonCoronita cu carnacioriLalele din roșii cherry cu branza kiriCreveti paneRulouri snacks cu AvocadoSamosa cu carne de vităRulada de pui cu mozzarellaBradut cu somon afumatTartine Antipasti rulateBilute colorate din branza de capra articol complet

Buturuga din mousse de ciocolata si insert capsuni/zmeura

Data:26.12.2016

Va prezint desertul facut anul asta de Craciun -  o prajitura "Bûche de Noël" varianta moderna cu mousse de ciocolata, un biscuit Joconde cu migdale  si cu un insert din capsuni si zmeura.Profit de ocazia aceasta sa va doresc  un An nou fericit :).Bûche de Noël sau Buturuga de Craciun este un desert frantuzesc, asociat cu sarbatoarea Craciunului.Bûche de Noël este un fel de rulada cu crema de cacao sau cafea. Ceea ce face interesant acest desert este aspectul sau, care... articol complet

Foietaj in forma de bradut

Data:24.12.2016

O reteta de aperitiv foarte la moda in acest moment. O vedem peste tot cel mai des cu pesto si parmezanIata varianta mea cu ton, ricotta si sos de rosii cu busuioc.Cu cantitatile de mai jos am faut  36- 40 braduti . Puteti congela o parte din ei daca aluatul foietaj nu a fost deja congelat.Ingrediente:  pentru 36 -40 braduti3 aluaturi foietaj1 conserva de ton de 140 g125 g de ricotta100 g sos de rosii cu basiliccascaval ras 100 gsare, piper, boia de ardeiseminte de macMod de... articol complet

Cocoş clapon umplut cu mere si turta dulce

Data:23.12.2016

O reteta realizata acum 3 ani. Nu aveam inca blog si de aceea am putine poze dar imi amintesc c-a fost delicioasa si foarte apreciata. Poate o refacem anul asta ?Claponii sunt cocoşii castraţi, cu scopul de a obţine o carne mult mai fragedă, fără testosteron, care era nelipsită, în trecut, de pe mesele famiilor regale. Creşterea claponilor presupune însă specialişti pentru procedura chirurgicală de castrare, o operaţie foarte delicată.Gătirea lui trebuie facuta la foc mic... articol complet

Chiftelute de ton in Bento

Data:23.12.2016

Va propun o reteta de chiftelute simple si rapide de ton. Le puteți servi ca aperitive, sau ca fel principal cu o salata verde sau orez.Dar dacă am face un Bento?Mai ales ca astazi 23 decembrie in Japonia se sarbatoreste ziua nationala- ziua de naştere a Împăratului Akihito (născut în 1933).Bentō este o gustare japoneză, portabilă, servită de obicei dintr-o cutie specială. Ea poate fi pregătită acasă sau cumpărată. Constă în general din orez, carne sau... articol complet

Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos

Data:22.12.2016

O reteta foarte fina si delicioasa. Am incercat-o pentru a o face de sarbatori.Adoptata in unanimitate :)Scoicile Saint Jacques (Sfântul Iacob, în limba română) sunt moluște marine, din familia Bivalvia. Au 2 cochilii simetrice ce conțin în mijloc carnea de scoică – mușchiul (albă) și, cel mai adesea, un brâu de icre (de culoare portocalie).Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei. Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la... articol complet

Pasta de hering afumat

Data:22.12.2016

Un aperitiv rapid si proaspat.Puteti pune maioneza in loc de smantana dar atentie hering-ul este deja sarat.Ingrediente :200 gr file de hering afumat1 ceapa eșalotăarpagic2 lingurite suc de lămâie1 lingura de smantanasare, piper, boia dulceMod de preparare:Se toaca marunt ceapa si arpagicul.  Se taie fileul de hering afumat in bucatele. Într-un castron, se amestecă ceapa, arpagicul și heringul. Apoi se adauga sucul de lamaie si smantana. Se amestecă bine. Se adaugă boia de... articol complet

Tarta cu lamaie si bezea

Data:21.12.2016

Vom lua cu plăcere o a doua porție ....Această tarta este o reteta clasica din bucătăria franceză si poate fi cu bezea sau fara .Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.Ingrediente: 8 portiiPentru aluat: 220 g de făină 125 g unt moale1 ou 75g zahăr pudră 30 g migdale măcinate sare Pentru Lemon Curd (fără unt):sucul de la 3... articol complet

Biscuiti Spritz cu nuca de cocos

Data:20.12.2016

Dupa reteta Biscuiti de casa spritati- Spritz inspirata dupa reteta frantuzeasca facuta de celebrul patisier Pierre Hermé, va prezint o reteta clasica de data aceasta.Numele acestor fursecuri vine de la forma pe care o atasam fie la masina de tocat sau la robotul Kitchenaid fie la pistolul / presa pentru biscuiti.De data aceasta am folosit robotul Kitchenaid - mult mai usor de facut dar aspectul este un pic mai putin reusit. Am facut 2 modele .Biscuitii sau fursecurile « spritz » sunt... articol complet

Blogosfera culinara
Blogosfera culinara

Intra in catalogul
blogosferei culinare

447 bloguri inscrise

Fii si tu sustinator al blogosferei culinare
Copiaza codul de mai jos:

Mai multe dimensiuni 

De pe bloguri adunate

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro