Blogosfera culinara

Blogul lui Catalina

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
http://blogulluicatalina.blogspot.fr/
Blogul lui Catalina

Bucatarii, retete, calatorii, cultura...

Oua scrabble cu branza cancoillotte

Data:28.04.2017

Dupa reteta cu scoici Saint-Jacques va propun o alta reteta cu branza cancoillotte.Branza cancoillotte este o specialitate de "branza topita " originara din regiunea Franche-Comté.O puteti gasi natur sau cu usturoi sau cu ceapa esalota. Se spune ca aceasta branza s-ar fi nascut dintr-o eroare de fabricatie (ca si Tarta Tatin),Celebrul Nicolas de Granvelle, ministru de Charles Quint,a fost seduit si a introdus aceasta specialitate la curtea acestuia.Ingrediente: pentru 2... articol complet

Tarta cu crema de lapte si oua - Melktert

Data:27.04.2017

Astazi 27 aprilie in Africa de Sud de sarbatoreste ziua nationala - aniversarea libertăţii ( 1994).Teritoriul actual al Africii de Sud a fost locuit din cele mai vechi timpuri de triburi Bantu, boşimani şi hotentoţi. Coasta sudică este considerată leagănul apariţiei omului, potrivit ultimelor descoperiri arheologice.Colonizarea de către europeni a început în anul 1652, prin ocuparea de către olandezi a zonei Capului, anexată apoi de către Anglia în 1756 şi 1806. De aici,... articol complet

Perle de tapioca cu ceai verde si crema de cocos

Data:25.04.2017

Dupa băutură originară din Taiwan Bubble Tea, va propun o alta reteta cu perle de tapioca japoneze.O reteta improvizata, o puteti face cu ceaiul preferat.Eu am facut-o cu ceai verde. Pentru o textura cremoasa am adaugat crema de cocos si pentru a adauga du peps si crocant am pus fructe confiate si uscate: lamaie si caise.Perlele de tapioca au formă sferică, iar prin fierbere capătă consistenţa unui gel, astfel că sunt folosite la prepararea budincilor şi a sosurilor.Adăugate în... articol complet

Pierogi poloneze / Coltunasi cu branza

Data:24.04.2017

Pierogi - acest fel de mâncare este considerat ca felul național polonez .Polonezii, cehii, slovacii, belarușii, rușii, ucrainenii, estonienii, letonii și lituanienii toti consuma acest fel de mâncare: kalduny -Belarus, pirukad- Estonia, pīrāgi- Letonia, koldūnai -Lituania și varenyky - Ucraina.Echivalentul maghiar al pierogilor este derelye, un fel de ravioli umplute cu șuncă sau alte tipuri de carne. Este servit la ocazii speciale : nunta. În România avem... articol complet

Mancarica de fasole cu chiftelute

Data:22.04.2017

Asta vara am avut sansa de a avea o fasole coco de exceptie pe care am congelat-o.Iata deci un fel de mancare familial, generos si gustos.Pentru chiftelute am utilizat o umplutura cu orez asemanatoare la umplutura de sarmale.Ingrediente: 500 g fasole noua curatata si apoi congelata2-3 morcovi1 catel de usturoi2 cepe10 rosii cherry1 lingura bulion de rosiisare, piper1/2 lingurita de chimen un pic de safranPour les boulettes :400 g de carne tocata (un amestec porc si vitel)1... articol complet

Tiramisu cu căpșuni și biscuiti

Data:21.04.2017

Am vazut căpșuni bune si de calitate la piata si am facut imediat un tiramisu simplu, rapid si delicios.Ingrediente:250 g de mascarpone250 g de căpșuni80 g zahăr brun1 pachet de zahăr vanilat3 ouă1 ceașcă de cafeacacao pudră1 -2 pachete de biscuiți Petit BeurreMod de preparare:Se separă albusurile de gălbenușuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Adăugați crema de  mascarpone si amestecati. Se bat albusurile spuma si se adauga treptat cu o spatulă la amestecul... articol complet

Scoici Saint-Jacques cu sos de branza cancoillotte

Data:20.04.2017

Stiti ca locuiesc in Franta si ca ador branza frantuzeasca.De data aceasta va propun o reteta cu branza cancoillotte- o specialitate de "branza topita " originara din regiunea Franche-Comté. O puteti gasi natur sau cu usturoi sau cu ceapa esalota. O reteta parfumata si delicioasa, nu ezitati sa-ncercati.Ingrediente pentru 2 persoane6-7 scoici Saint Jacques proaspete1 lingura de branza cancoillotte (cu usturoi pentru mine)10 cl de smantana lichida5 cl de vin alb1 morcov1 catel... articol complet

Pulpa de curcan umpluta

Data:19.04.2017

Pentru sarbatoarea de Paste va propun o reteta de rulada de curcan .Ce este bine cu retetele de rulade este ca le putem diversifica si face o multime de variante.De data aceasta m-am atacat la o pulpa de curcan, "marisoara" de 2 kg :)Stiati ca curcanul vine din America de unde este adus de spanioli ?Odata adusi pe batranul continent, spaniolii au inceput sa perpetueze specia, astfel ca azi avem Curcanul Spaniol sau Royal Palm.De asemenea, se presupune ca locuitorii coloniilor americane vanau... articol complet

Pască cu branza si smantana (2)

Data:17.04.2017

Va propun cu ocazia Pastelui o reteta noua de pască: cu aluat dulce si cu o umplutura cremoasa din branza, smantana si unt. A iesit foarte buna, o voi reface cu siguranta. Toate retetele mele de pasca aici.Ingrediente:Pentru aluat :250 g de faina5 cl de lapte caldut2 linguri de zahar1 varf de sare1 ou70 g unt topit si racitPentru umplutura:700 g branza cremoasa de vaci200 g smantana80 g unt moale2 oua200 g zahar90 g fainavanille75 g stafide, cirese confiate1 galbenus de ouMod de... articol complet

Scoici Saint-Jacques cu orez risotto si branza Comté

Data:15.04.2017

Aceasta reteta este exceptionala !Siti ca-mi plac  Scoicile Saint Jacques la nebunie, este un produs fin si nobil - vezi alte retete aici.Le-am acompaniat de un risotto de data aceasta imbracat un branza Comté.Scoicile Saint Jacques (Sfântul Iacob, în limba română) sunt moluște marine, din familia Bivalvia. Au 2 cochilii simetrice ce conțin în mijloc carnea de scoică – mușchiul (albă) și, cel mai adesea, un brâu de icre (de culoare portocalie).Scoica Saint Jacques... articol complet

Retete pentru Sarbatoarea Paștilor

Data:13.04.2017

Paștile reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine, care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creștine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare. Data de început a Paștilor marchează începutul anului ecleziastic creștin. Există unele culte creștine care nu sărbătoresc Paștile.Sărbătoarea Paștilor este precedată de o lungă perioadă de... articol complet

Rosii umplute cu salata de vinete

Data:10.04.2017

Ce-mi place salata de vinete !Fac foarte des atat vara cat si iarna (cu vinete congelate).Sunt perfecte pentru mese in familie, dar trebuie sa fie umplute 1 ora inainte pentru a le pastra aspectul proaspat. Ingrediente: 2 vinete1 ceapa esalota1 catel de usturoi3 linguri ulei de masine1 lingura buna de maioneza (sau otet dac-o faceti de post)sare, piper4 - 6 rosii mijlociiMod de preparare:Cuptorul se preincalzeste la 200°C.Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le... articol complet

Placinte poale-n brau (branzoaice)

Data:08.04.2017

Astazi sarbatorim Sambata lui Lazar. Traditia cere ca in Sambata lui Lazar gospodinele sa plamadeasca placinte si sa le dea de pomana vecinilor, rudelor si tuturor acelora care le trec pragul. Daca femeile se ingrijesc de copturi, fetele tinere planteaza flori, considerandu-se ca numai cele sadite acum vor inflori bogat.Legenda spune ca Lazar era un tanar care a rugat-o pe mama lui sa-i faca azima. Pentru ca femeia a refuzat, Lazar s-a suparat si a plecat cu oile in padure. S-a urcat... articol complet

Tocanita din carne de vita

Data:07.04.2017

Aceasta tocanita se numeste defapt "Boeuf Bourguignon".Este un plat din regiunea Burdundia din Franta. Se numeste asa din cauza celor 2 componente esentiale: carnea de vita - boeuf si vinul rosu -bourguignon.Este deci o tocanita din carne de vita fiarta inabusit in vin rosu. acompaniata de ceapa si poate avea diferite garnituri: ciuperci, morcovi, cartofi, fasole verde, tocana de legule, orez, paste etc.Eu il fac la oala minune, il puteti face la foc mic supraveghand ca apa sa nu scada foarte... articol complet

Chec pufos cu rahat

Data:05.04.2017

Va trebuie un desert rapid si bun?Acest chec este delicios si foarte usor de facut.L-am testat de mai multe ori si a fost tot timpul foare apreciat. Ingrediente4 oua,100 gr zahar, 150 gr faina, 80 gr unt, 1 plic zahar vanilat, o jumatate plic praf de copt, un praf de sare.50 g de rahat de trandafiriMod de preparare:Ungeti cu unt o forma rotunda. Rahatul se taie cubulete.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul , se adauga untul topit si racit, zaharul vanilat... articol complet

Tort Kilimandjaro cu mango

Data:03.04.2017

O prajitura foarte la moda cu un rezultat superb si surprinzator. Un succes total !.O puteti face cu portocale sau piersici , am ales s-o fac cu mango un fruct de sezon in acest moment.Mango este numit ”fructul fericirii” datorită numeroaselor vitamine pe care le conține, dar și datorită cantității de magneziu, ce scade nivelul stresului. În țările din zonele continentale și temperat-continentale se mănâncă merele pentru o sănătate de fier, același lucruse poate spune... articol complet

Biscuiti cu gem de zmeura

Data:30.03.2017

Biscuiti simpli, deliciosi si de mare efect !Aluatul dulce est delicios, l-am descoperit cand am facut reteta  de biscuiti "Urechile lui Aman" .Ingrediente:250 g de faina100 g de zahar125 g de unt taiat bucatele1 ou1 plic de zahar vanilat1/2 plic de praf de coptgem de zmeurazahar pudraMod de preparare:Intr-un castron frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat.Inveliti... articol complet

Clatita (galette) de cartofi

Data:27.03.2017

Aceasta reteta este o specialitate culinara din regiunea Corrèze - Franta.Este un plat simplu o "galetta" de cartofi cu ceapa, usturoi si cu sunca grasa.Felurile cele mai simple sunt de obicei si cele mai bune :) nu-i asa?Am adaugat cateva ingrediente in plus spre deosebire de reteta de baza.Este o reteta universala cred, puteti da drumul imaginatiei sau o puteti face in functie de produsele din frigider.Ingrediente: pentru 2 persoane4 cartofi marisori1 ceapa1 ou75 g de sunca/bacon... articol complet

Briosa Leopard

Data:26.03.2017

O reteta pe care vroiam s-o fac de ceva vreme.Este o briosa simpla, nu prea dulce.Daca va place mai dulce adaugati mai mult zahar in compozitie.Noutatea ei este amidonul de porumb. Am obiceiul sa-l folosesc dar este o premiera pentru mine in retetele de briosa.Nu este simpla de facut dar nici chiar complicata. Important este rezultatul final, ce surpriza cand o taiem.Ingrediente : pour 1 tava  de 20 x 10 cm– 25 gr de amidon de porumb– 250 ml de lapte– 50 gr de unt– 70 gr de... articol complet

Placinta greceasca- Bougatsa

Data:25.03.2017

Astazi 25 martie este ziua nationala a Greciei.„Hronia Polla se ollus, Ellines kai Roumani! La mulţi ani tuturor, greci şi români!“Naţiunea elenă marchează astfel data oficială la care a izbucnit Revoluţia din 1821, care a proclamat independenţa ţării după 4 secole de stăptănire otomană.„Revoluţia greacă de la 1821 a pornit din ţara noastră, iar asta ne face cu atât mai mândri că suntem greci născuţi în România“, arată Anton Traian Antoniadis, urmaş al unei... articol complet

Blogosfera culinara
Blogosfera culinara

Intra in catalogul
blogosferei culinare

447 bloguri inscrise

Fii si tu sustinator al blogosferei culinare
Copiaza codul de mai jos:

Mai multe dimensiuni 

De pe bloguri adunate

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro