Blog culinar
Ciorbiţă de văcuţă cu legume
Data:20.09.2009O ciorbiţă savuroasă şi foarte hrănitoare. Avem nevoie de: - 500 gr carne de vită cu os,... articol complet
Pui in sos de ananas (versiune Chicken Chop Suey)
Data:18.09.2009- 2 piepturi de pui, taiate cubulete- 1 ceapa, solzisori- 3 catei de usturoi, zdrobiti- 2... articol complet
Calamari a la Romana
Data:07.07.2009Simplu dar delicios !- 1 ou batut- faina- sare- apaSe face o compozitie putin mai groasa decat... articol complet
Tartă crocantă cu prune
Data:01.07.2009- 6 porţii- 75 gr unt75 gr margarină pentru gătit225 gr făină2 gălbenuşuri... articol complet
Alte alimente
Data:30.06.2009Piureul iese mai gustos daca adaugam in apa in care fierb cartofii o frunza de dafin si putin... articol complet
Carne
Data:30.06.2009Inainte de a pune o tigaie cu ulei pe foc este bine sa se puna putina sare in ulei pentru ca in... articol complet
Viţel Romanoff - Escoffier
Data:30.06.20091,2 kg antricot de vitel (dezosat, sarat, piperat, invelit cu felii subtiri de slanina si legat... articol complet
Sos de ardei pentru cărnuri reci - Auguste Escoffier
Data:30.06.2009Peppers for Cold Meats (Piments pour viandes froides) - 4 porţii-Un sos absolut delicios,... articol complet
Peach Melba - de Escoffier
Data:30.06.2009Cea mai renumită creaţie a marelui bucătar francez Auguste Escoffier, Peach Melba, este un... articol complet
Vinul în bucătărie
Data:30.06.2009Vinurile vechi nu sunt compatibile cu gătitul. Focul nu le poate reda tăria pe care au avut-o.... articol complet
Despre Fernand Point
Data:30.06.2009Fernand Point (1897 – 1955) a fost unul dintre cei mai mari bucătari care au trăit... articol complet
Fernand Point: Gratin de cartofi
Data:30.06.2009- 1 căţel de usturoi feliat fin- 1 kg şi un sfert cartofi feliaţi subţire- 2 ouă mari- 180... articol complet
Conversia măsurilor americane din reţete
Data:30.06.20091 cup water, buttermilk, milk, vegetable oil = 240 ml apă, lapte bătut, lapte, ulei vegetal 1... articol complet
Omleta simplă a lui Fernand Point
Data:29.06.2009Bate gălbenuşurile şi albuşurile de ouă separat.Toarnă gălbenuşurile condimentate cu sare... articol complet
Bustrengo (Prăjitură italiană)
Data:28.06.2009- 100 gr. fănă de mălai- 200 gr. făină obişnuită- 100 gr. firimituri de pâine- 200 gr.... articol complet
Blat de pandişpan
Data:27.06.2009Un aluat pufos, moale şi elastic ca un burete, de unde şi denumirea în engleză de spongecake,... articol complet
Pâte brisée
Data:27.06.2009Aluatul specific tartelor cu fructe, în special fructe de vară. Este crocant şi delicios !-... articol complet
Ardei umpluti
Data:06.06.2009Ardeii astia umpluti sunt pansament pentru suflet, nu altceva !Nu mai vrei nimic pe lumea asta... articol complet
Pita bread - paine greceasca
Data:05.06.2009- 1 pachet drojdie- 1/2 cana apa calda- 3 cani faina- 1 lingurita sare- 1 lingurita zahar... articol complet
Brioşe cu vişine
Data:22.05.2009Succes deplin cu aceste muffins! Bune de pus in pachetel sau de servit dimineata cu o cana de... articol complet