Reteta traditionala de foi pentru placinta dobrogeana

12.11.2015 / 07:21

Nick: DoinaB
Bucataras incepator
Bucataras din: 23.11.2013
Retete: 0
Scrie-i mesaj privat

 Am citit toate retetele de placinta dobrogeana si se pare ca doamnele care au postat propriile retete s-au modernizat de tot. Niciuna nu stie adevarata reteta de preparare a foilor. Eu nu vreau foi cumparate, ci reteta aceea in care le framanti acasa cu propria mana.

Daca printre membrele acestui grup se afla cineva care poate sa ma ajute, astept cu nerabdare. Multumesc.

Citeaza

12.11.2015 / 09:59

Nick: privatelaura
Bucataras Chef
Bucataras din: 25.05.2012
Retete: 447
Scrie-i mesaj privat

DoinaB a spus:

 Am citit toate retetele de placinta dobrogeana si se pare ca doamnele care au postat propriile retete s-au modernizat de tot. Niciuna nu stie adevarata reteta de preparare a foilor. Eu nu vreau foi cumparate, ci reteta aceea in care le framanti acasa cu propria mana. Daca printre membrele acestui grup se afla cineva care poate sa ma ajute, astept cu nerabdare. Multumesc.

 Reteta pentru acest tip de foi este una relativ simpla. Mai greu este sa le intinzi, e nevoie de spatiu, un blat mare, o fata de masa curata., etc.

1 kg faina, 400 ml apa, 1 lingurita zahar, 1 praf sare, 1 lingura otet, 400 gr unt

Se face un aluat din aceste ingrediente, se intinde, se unge cu untul mixat spuma, se ruleaza sau se impatureste si se da la frigider.

Se scoate apoi, se intinde initial cu un sucitor, apoi cu ajutorul palmelor, se intinde in strat extrem de subtire. Sau poti sa il portionezi si intinzi fiecare foaie.

Sper sa iti fie de ajutor. Este o operatiune migaloasa, din acest motiv, se prefera foile gata facute.

Citeaza

12.11.2015 / 17:46

Nick: daniela63
Bucataras incepator
Bucataras din: 12.11.2015
Retete: 0
Scrie-i mesaj privat

 sant dobrogeanca di tata in fiu..ok la celelalte ingrediente,dar untul nu..reteta traditionala nu contine unt..in cel mai rau caz se poate folosi untura cum folosea bunica mea..dar nu in foi,in foi se poate adauga 2 linguri de ulei..e de ajuns

Acest mesaj a fost modificat de daniela63
Ultima editare: 12.11.2015 17:48:21

Citeaza

21.11.2015 / 15:43

Nick: spider
Bucataras incepator
Bucataras din: 21.11.2015
Retete: 0
Scrie-i mesaj privat

Pregateam aceasta plancinta pentru fiul meu care era ocupat cu la calculator jucand niste jocuri cu spiderman si in timp ce discutam cu el am scapat pus fara sa-mi dau seaman unt in compozitie. Vreau sa va spun ca a iesit o placinta minunata.

Citeaza
Selecteaza categoria de interes:

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro