Cea mai scumpa cafea

03.11.2016 / 22:54

Nick: ladydi
Bucataras grozav
Bucataras din: 18.04.2015
Retete: 98
Scrie-i mesaj privat

 Am gasit un articol despre cea mai scumpa cafea din lume si m-am gandit ca poate vreti sa aflati si voi ( daca nu stiti deja) care este aceasta. :)

 "  Kopi Luwak nu mai este cea mai scumpă cafea din lume. Noul sortiment este făcut din boabe parţial digerate de elefanţi

Cea mai scumpă cafea din lume se fabrică acum în Triunghiul de Aur din Thailanda, o regiune care este cunoscută şi pentru exportul ilegal de opiu. Afacerea îi aparţine unui canadian de 44 de ani, Blake Dinkin, care produce aici cafea Black Ivory.

Acest sortiment de cafea este rezultat din boabele parţial digerate de stomacul elefanţilor. Procedura seamănă cu cea pentru fabricarea unui celebru sortiment de cafea, Kopi Luwak, rezultat după digestia civetelor.

Dinkin este foarte încrezător în succesul noii sale cafele, având în vedere că a investit toate economiile sale în această afacere, la care munceşte deja de 10 ani.

El spune că produsul lui este mai bun decât Kopi Luwak, pentru că elefanţii, spre deosebire de civete, sunt ierbivori. Asta înseamnă că în stomacul lor are loc procesul de fermentaţie, care este bun pentru cafea, pentru că o face mai puţin amăruie, devenind astfel unică.

Potrivit lui Dinkin, care este un consumator fidel al cafelei Black Ivory, aceasta are gust de fructe şi ciocolată. Este însă o cafea foarte slabă, fiind considerată chiar de creatorul ei ca o băutură aflată la graniţa între cafea şi ceai.

Iată cum se obţine această cafea: boabele Arabica, culese de pe anumite dealuri din nordul Thailandei, sunt amestecate cu fructe şi date elefanţilor pentru a fi mâncate. După aproximativ 3 zile ele sunt eliminate prin fecale şi culese, iar apoi spălate.

Desigur, este foarte dificil de găsit aceste boabe în fecale, prin urmare durează foarte mult timp până se obţine cantitatea necesară pentru a putea produce o ceşcuţă, acesta fiind şi unul din motivele pentru care este foarte scumpă.

De asemenea, procedeul de uscare şi prăjire al boabelor este mai ccomplex.

Deocamdată această cafea poate fi consumată doar în câteva hoteluri de 5 stele din Asia şi Orientul Mijlociu şi într-un singur local din Comfort, Texas, numit The Elephant Story. "

Pe mine nu prea ma tenteaza sa incerc  :)

Articol preluat de aici: www.descopera.ro/dnews/13132780-kopi-luwak-nu-mai-este-cea-mai-scumpa-cafea-din-lume-noul-sortiment-este-facut-din-boabe-partial-digerate-de-elefanti

Cafeaua detronata de Black Ivory, Kopi Luwak este o cafea obținută din boabele care au fost ingerate de un animal, civeta de palmier (Paradoxurus hermaphroditus), specie asemănătoare zibetei, și care au fost expulzate prin excremente. Aceste animale se hrănesc cu boabele coapte de cafea dar pe care nu le digerează în totalitate.

În limba indoneziană, kopi înseamnă cafea iar luwak- Paradoxurus hermaphroditus. Acest animal pe lângă bobele de cafea se mai hrănește cu insecte, mici mamifere dar și alte fructe. Chiar dacă partea interioară a bobului de cafea nu este digerată aceasta este modificată din punct de vedere chimic de către enzimele ce se află în tubul digestiv al Paradoxurus hermaphroditus-ului, enzime care dau savoare cafelei și care distrugând proteinele reduc din gustul amărui al cafelei. Această enzimă se numește protează.

Excrementele acestui animal sunt recoltate, apoi spălate cu grijă și prăjite ușor pentru a nu distruge aroma complexă pe care au dobândit-o în urma procesului de digestie din tubul digestiv al Paradoxurus hermaphroditus-ului.

Paradoxurus hermaphroditus

Cafeaua Kopi Luwak este recoltată în insulele: Jawa, Sumatra, Bali, Sulawesi, Filipine (aici denumită kape alamid), Timorul de Est (numit kafé laku) și unele regiuni din sudul Indiei. În Vietnam se numește cà-fê chồn și este produsă din boabele cafelei robusta și, în afară de aceasta, există sortimente care sunt modicate pe cale artificială cu ajutorul unor substanțe chimice. Principalele piețe de desfacere sunt Japonia și SUA.

Citeaza

26.11.2016 / 21:59

Nick: Bunica
Bucataras Chef
Bucataras din: 18.12.2008
Retete: 550
Scrie-i mesaj privat

 S-o bea el!

Citeaza

30.11.2016 / 10:13

Nick: ela2015
Bucataras grozav
Bucataras din: 06.02.2015
Retete: 104
Scrie-i mesaj privat

 Buni!!!!! 

Citeaza
Selecteaza categoria de interes:

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro