Pe unde ati mincat ceva bun in calatoriile voastre?
10.07.2012 / 14:37
CiteazaIna a spus:
Daca as fi fost prezenta, l-as fi pierdut pe dl. Vali pe drum, ca eu doar bancuri stiu
Ce fain ar fi fost daca erai si tu Ina.....
Si nu numai tu !
10.07.2012 / 18:49
Anena, pe o doamna deosebita ca tine nu ma pot supara. Mi-ai ramas in suflet si astept cu drag viitoarea intalnire
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de Bunica
Ultima editare: 10.07.2012 18:50:37
11.07.2012 / 14:04
Citeazaanena a spus:
Ziua buna lume!!! Ma bucur ca am cont aici, pt ca am reusit sa va las si eu un mesaj. Vreau sa o salut pe Bunica, (Pusi). Ma bucur ca te-am cunoscut si nadajduiesc ca s-a creat deja un precedent. in a ne vedea in fiecare an. De altfel salut intreaga comunitatae de pe Bucataras.Siteul vostru este o sursa de inspirataie pentru mine. Ma simt intr-un fel, ca acasa, pt ca am regasit aici, oameni deosebit de dragi mei,Sidy,Medi, Silvioara, etc... Am incercat sa pun si o poza la avatar, dar ceva imi scapa.Nu am reusit.Nu am verificat cit d emare este poza, dar o sa mai incerc mai tirizu, mai pe racoare.Poate este nevoie se o redimensionez. Vreau sa fac citeva corectii apropo de ceea ce ati vazut la Alba Iulia. Manastirea de care voi vorbiti, este la Rimeti, nu la Remetea. La Remetea este Conacul Secuiesc. De fapt este comuna Remetea, satul Coltesti. Pusi, nu te superi asa-i? Pt ca multa lume confunda Rimeti cu Remetea.Nu esti prima si nici ultima.Nu e nici un bai, cum se zice la noi in Ardeal. Un mesaj pt Medi...sau cele care vin la Ripa Rosie. Pt ca este foarte aproape de Alba Iulia, puteti vedea,Cetatea Alba Carolina.Ma ofer ghid, fiind albaiulianaca de cind ma stiu.Tocmai ce am fost gazda altor forumiste , culinarese ca si voi, si mi-ar face mare placere sa va arat mindretea Ardealului si de ce nu, a intregii tari.
Bun venit ! Am admirat cu drag ( si ciuda, recunosc ) pozele de la intalnire si m-am bucurat alaturi de voi pentru tot ce-ati trait acolo.
Da, poza de la avatar trebuie redimensionata .
O zi frumoasa!
11.07.2012 / 14:09
CiteazaSidy a spus:
Ce fain ar fi fost daca erai si tu Ina..... Si nu numai tu !
Sidy, mi-ar fi placut sa fiu cu voi.
Am stiut de intalnire, dar la noi e mai greu sa plecam asa, de capul nostru... Concediile se programeaza din anul precedent plecarii , iar plimbarile de weekend la sute de km. ar presupune pierderea a doua zile doar pe drum...
Pana ne vom cunoaste pe viu, daca se va intampla asta, va urmaresc intalnirile pe FB, bloguri si site.
Cu mult drag
12.07.2012 / 17:55
CiteazaIna a spus:
Sidy, mi-ar fi placut sa fiu cu voi. Am stiut de intalnire, dar la noi e mai greu sa plecam asa, de capul nostru... Concediile se programeaza din anul precedent plecarii , iar plimbarile de weekend la sute de km. ar presupune pierderea a doua zile doar pe drum... Pana ne vom cunoaste pe viu, daca se va intampla asta, va urmaresc intalnirile pe FB, bloguri si site. Cu mult drag
Poti sa-ti planifici concediul de anul viitor in luna Iulie !!!!
Te asteptam cu mare drag.
Aviz amatoarelor si amatorilor !!!!
Recomandari pentru tine si casa ta
Storcator profesional cu melc și presare la rece, Master Chef CS700
13.07.2012 / 20:42
Citeaza
dentistuza ce fericita tre sa fii ca ai vizitat Israelul. am fost si eu de doua ori prin 96 cand eram copil, am fost in tel aviv, haifa si elait, in desert, am fost socata de ce-am vazut, pe vremea aceea noi nu aveam deniciunele asa ca am plans la intoarcere, as fi vreu sa raman acolo
24.07.2012 / 00:42
Citeaza
Buna tuturor..si bine v-am gasit!!
Locuiesc de 2 ani in Portugalia si pot spune c amancare aaici e senzationala..dovada cele 5 kilograme in plus si imposibilitatea de a le da jos:P
Fiind o tara cu multe tipuri d epeste am descoperit coful..mancarea lor nationala. E vorba de Bachalau...codul uscat si sarat...preparat in mii de retete..senzationale O sa postez retete pe parcurs ce le gatesc....
Alte delicatese aici sunt carnatii, carnea de porc negru (secretos sunt pur si simplu minunati)-
Si urmeaza mancarea mai "grea2 dar mai savuroasa : supa de "porcarii" cum le numesc eu (fasole uscata, varza, picioare d eporc, urechi d eporc, etc, carnati de tot fleul..), fasolea cu burta, supa de piatra (hehe..e un fel de supa de fasole ca la noi cu afumaturi), etc.
Va recomend sa incercati bucataria portugheza...:)
24.07.2012 / 12:16
Citeazacristeena20 a spus:
Buna tuturor..si bine v-am gasit!! Locuiesc de 2 ani in Portugalia si pot spune c amancare aaici e senzationala..dovada cele 5 kilograme in plus si imposibilitatea de a le da jos:P Fiind o tara cu multe tipuri d epeste am descoperit coful..mancarea lor nationala. E vorba de Bachalau...codul uscat si sarat...preparat in mii de retete..senzationale O sa postez retete pe parcurs ce le gatesc.... Alte delicatese aici sunt carnatii, carnea de porc negru (secretos sunt pur si simplu minunati)- Si urmeaza mancarea mai "grea2 dar mai savuroasa : supa de "porcarii" cum le numesc eu (fasole uscata, varza, picioare d eporc, urechi d eporc, etc, carnati de tot fleul..), fasolea cu burta, supa de piatra (hehe..e un fel de supa de fasole ca la noi cu afumaturi), etc. Va recomend sa incercati bucataria portugheza...:)
Te asteptam cu retete din Portugalia,chiar nu prea am vazut multe si pare a fi o bucatarie tare interesanta,desi necunoscuta ,chiar si mie:)
Bine ai venit printre noi si sper sa prinzi radacini.
24.07.2012 / 16:44
Citeazacristeena20 a spus:
Buna tuturor..si bine v-am gasit!! Locuiesc de 2 ani in Portugalia si pot spune c amancare aaici e senzationala..dovada cele 5 kilograme in plus si imposibilitatea de a le da jos:P Fiind o tara cu multe tipuri d epeste am descoperit coful..mancarea lor nationala. E vorba de Bachalau...codul uscat si sarat...preparat in mii de retete..senzationale O sa postez retete pe parcurs ce le gatesc.... Alte delicatese aici sunt carnatii, carnea de porc negru (secretos sunt pur si simplu minunati)- Si urmeaza mancarea mai "grea2 dar mai savuroasa : supa de "porcarii" cum le numesc eu (fasole uscata, varza, picioare d eporc, urechi d eporc, etc, carnati de tot fleul..), fasolea cu burta, supa de piatra (hehe..e un fel de supa de fasole ca la noi cu afumaturi), etc. Va recomend sa incercati bucataria portugheza...:)
Asteptam retetele.Eu apreciez retetele mai deosebite,dar sunt putin mai conservatoare.Pe mine ma pasioneaza mai mult dulciurile,oricum gatesc destul de rar.
30.07.2012 / 01:30
Citeaza
Cel mai bun preparat ce l-am mancat la Roma a fost un rollo cu spanac si mozzarella , incredibil de proaspat si perfect ca textura .
09.10.2015 / 14:36
Citeaza
Aceasta vara am fost in Polonia, mai precis in Cracovia. Daca mergeti vreodata, trebuie sa incercati cantinele pe nume bar mleczny , unde puteti manca mancaruri traditionale polonesti foarte foarte ieftin. :)
19.08.2016 / 14:51
Citeaza
Pe la manastirile din nordul Bucovinei am mancat niste preparate traditionale romanesti exceptionale.
23.09.2016 / 12:38
Citeaza
La restaurant,,Castel Dracula,,Piatra Fantanele am mancat un patrav la gratar extraordinar, cel mai bun ever