Ce mincaruri specifice altor bucatarii internationale ati mincat "la mama lor"?
06.01.2010 / 14:20
CiteazaBucataras a spus:
, gulasul ala facut la mama lui e delicios
Nu mai zi, tinjesc iar dupa o excursie de gulash la Budapesta, dupa alte 11 pe care le-am facut din 98 pina in 07 :)).
Mai greu insa de aici, din Bucuresti era ......pac pac, cum ar zice un ciobanash :)).
07.01.2010 / 00:56
CiteazaBucataras a spus:
ai reteta de gyros de la mama lui?
e foarte greu....iti trebuie pita "aia", care se face f greu de catre negreci :))
07.01.2010 / 18:59
Citeaza
e destul de greu de facut carnea aia buna tare si in plus cum a zis si papa bun pita aia...dar pentru pita am o carte greceasca de paine si parca am vazut-o si pe asta...o sa o caut si o sa o traduc...eventual sa o si fac...daca vreti va trimit prin posta gata facuta :P
Recomandari pentru tine si casa ta
08.01.2010 / 00:13
cea mai de intalnita carne...si traditionala de altfel e porcul...dar se gaseste si de miel si de pui...eu n-am incercat din astea doua :D m-am indopat doar cu porcsor :P
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de anaiordan
Ultima editare: 08.01.2010 00:15:29
25.10.2010 / 13:33
am fost si eu vara aceasta in turcia si am mancat baclava de la mama lor insa nu as spune ca erau mai bune ca cele facute de mine. am mancat si saorma si aceasta ff buna.
aa ce mi.a palcut pe acolo ff mult a fost piureul , nu stiu exact care ii e originea dar a fost cel mai bun piure de cartofi papat pana acum.
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de gugugh
Ultima editare: 25.10.2010 13:34:32
17.11.2010 / 20:27
wooooooooooow .... cred ca gindaci as minca doar daca as bea 4-5 sticle de vin si la ultimul pahar l-as pune pe limba ca pe antinevralgic si l-as da asa pe git ... altfel cam greu
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de Bucataras
Ultima editare: 17.11.2010 20:27:42
17.11.2010 / 20:39
CiteazaBucataras a spus:
wooooooooooow .... cred ca gindaci as minca doar daca as bea 4-5 sticle de vin si la ultimul pahar l-as pune pe limba ca pe antinevralgic si l-as da asa pe git ... altfel cam greu
Ba eu as manca, daca vad pe altul ca mananca...dar gatiti, nu vii , ca altfel fac cah
17.11.2010 / 20:42
Citeaza
Pai gatiti, normal - erau prajiti si se serveau cu un sos de ardei iute :D Am pe blog poze http://leblogpiquant.blogspot.com/2010/10/pentru-amatorii-de-senzatii-tari.html - voila! :p
17.11.2010 / 20:45
CiteazaBucataras a spus:
wooooooooooow .... cred ca gindaci as minca doar daca as bea 4-5 sticle de vin si la ultimul pahar l-as pune pe limba ca pe antinevralgic si l-as da asa pe git ... altfel cam greu
Auchhhhhhhhhh poate ma mananca el pe mine
03.01.2011 / 23:48
Citeaza
English Breakfast in Londra dupa o betie crancena ,aviz amatorilor :"sa aveti la indemana o cutie de colebil
18.01.2011 / 19:22
Citeaza
Eu locuiesc in Cipru de 1 an de zile. Sotul meu cipriot nu e mofturos tare la mancare, insa experienta cu cartabosul romanesc, ciulamaua de pui si "pomana porcului" i-a aratat sala de Urgente a Spitalului Judetean Oradea.
Mancarea cipriota e o combinatie intre mancarea greceasca si cea turceasca. Joi, voi pregati niste Souvlaki de pui (specific cipriote, nu ceea ce cumparam de la Fast Fooduri) si creveti cu sos de mustar si ceapa. Vineri am sa pun si niste poze pe site! In principal, pe o farfurie a unui cipriot vei gasi 40% carne (porc si oaie sunt preferatele natiunii) si 60% salata (greceasca, din care nu lipseste branza feta si maslinele). Nu prea mananca paine, prefera pitta (e facuta din aluat nedospit) si sunt morti fara salate. Supa se mananca la boala, Paste si Craciun! Supa greceasca de pui care se mananca in Romania este doar o adaptare la plaiurile mioritice. Adevarata supa greceasca de pui este plina de...lamaie (reteta saptamana viitoare).