modules/forum/post.tpl

Lunea - Gateste Romaneste!

02.12.2011 / 15:04

Nick: alice_ciobanu
Bucataras incepator
Bucataras din: 03.03.2011
Retete: 185
Scrie-i mesaj privat

Ma gandesc de multa vreme la un mic proiect culinar. N-am avut mare curaj pana acum sa il anunt, dar avand in vedere ca astazi e inca 1 Decembrie, ziua noastra nationala, a romanilor, ma simt asa impinsa de la spate de un imbold curajos. Doar suntem fii de daci si de romani, nu? Astfel ca vreau sa va prezint si voua proiectul al care m-am tot gandit. L-am intitulat Lunea - Gateste Romaneste! pentru ca vreau sa se desfasoare in fiecare zi de luni din saptamana. Proiectul meu spune cam asa: in fiecare zi de luni, cine, unul dintre voi, sa publice pe blogul sau o reteta romaneasca, neaosa. Tot atunci pe blogul meu va aparea o postare sub titlul de Lunea - Gateste Romaneste! in care va fi o scurta prezentare a retetei respective, o fotografie cu preparatul final si link catre reteta detaliata de pe blogul invitatului, iar invitatul va publica reteta si va specifica ca participa la acest proiect (link catre blogul meu). Un fel de guest post romanesc?! :))

Va inspira?
   Se baga cineva pentru ca acest proiect care va fi foarte furmos si sper sa se dezvolte in timp. M-as bucura daca cei din afara tarii, care nu au uitat ca sunt, inca, romani si nu le e rusine!, ar intra in acest mic proiect.
Pentru a-l demara as avea nevoie de macar 6 inscrisi. Cineva?

Pot participa si persoane care nu au blog personal. Puteti trimite reteta pe email, insotita de o fotografie si voi face eu postarea pe blog, in cadrul proeictului, bineinteles sub numele vostru. Va fi apoi facuta o promovare si pe FB. 


Deci in concluzie ce trebuie sa faci:
-  sa-mi trimiti pe email ([email protected]) datele tale in cazul in care vrei sa iei parte la acest proiect (numele cu care vrei sa participi, numele blogului tau) sau reteta completa si fot pentru cei fara blog

Cum se va desfasura:

 - in fiecare luni va fi un invitat ! Pe blogul meu sub numele de Lunea - Gateste Romaneste! va aparea o postare ce va cuprinde o descriere a retetei, o fotografie si link catre blogul invitatului. Tot atunci va aparea la tine pe blog, o postare cu reteta cu care participi la proiect, cu link direct catre proiect.  Poti participa si cu o reteta care a fost deja publicata pe blogul tau, cu conditia ca in lunea respectiva sa faci o postare noua in care sa specifici faptul ca esti invitat in proiect (link catre proiect) si participi cu reteta respectiva (link catre reteta deja publicata)

   Singura conditie obligatorie este ca reteta sa fie romaneasca. Daca se va putea prezenta preparatul final si cat mai romaneste posibil, adica vase de lut, linguri de lemn, prosoape cu motive traditionale, ar fi minunat...insa nu e musai.

Acum va las si astept pe mail ceva inscrieri!
       Si nu uita: Oriunde ai fi si ce ai face Nu uita ca esti Roman!

Citeaza

02.12.2011 / 15:32

Nick: carmenvlad
Bucataras incepator
Bucataras din: 08.01.2011
Retete: 104
Scrie-i mesaj privat

alice_ciobanu a spus:

Ma gandesc de multa vreme la un mic proiect culinar. N-am avut mare curaj pana acum sa il anunt, dar avand in vedere ca astazi e inca 1 Decembrie, ziua noastra nationala, a romanilor, ma simt asa impinsa de la spate de un imbold curajos. Doar suntem fii de daci si de romani, nu? Astfel ca vreau sa va prezint si voua proiectul al care m-am tot gandit. L-am intitulat Lunea - Gateste Romaneste! pentru ca vreau sa se desfasoare in fiecare zi de luni din saptamana. Proiectul meu spune cam asa: in fiecare zi de luni, cine, unul dintre voi, sa publice pe blogul sau o reteta romaneasca, neaosa. Tot atunci pe blogul meu va aparea o postare sub titlul de Lunea - Gateste Romaneste! i n care va fi o scurta prezentare a retetei respective, o fotografie cu preparatul final si link catre reteta detaliata de pe blogul invitatului, iar invitatul va publica reteta si va specifica ca participa la acest proiect (link catre blogul meu). Un fel de guest post romanesc?! :)) Va inspira?    Se baga cineva pentru ca acest proiect care va fi foarte furmos si sper sa se dezvolte in timp. M-as bucura daca cei din afara tarii, care nu au uitat ca sunt, inca, romani si nu le e rusine!, ar intra in acest mic proiect. Pentru a-l demara as avea nevoie de macar 6 inscris i. Cineva? Pot participa si persoane care nu au blog personal. Puteti trimite reteta pe email, insotita de o fotografie si voi face eu postarea pe blog, in cadrul proeictului, bineinteles sub numele vostru. Va fi apoi facuta o promovare si pe FB.  Deci in concluzie ce trebuie sa faci: -  sa-mi trimiti pe email ( [email protected] ) datele tale in cazul in care vrei sa iei parte la acest proiect (numele cu care vrei sa participi, numele blogului tau) sau reteta completa si fot pentru cei fara blog Cum se va desfasura:   - in fiecare luni va fi un invitat ! Pe blogul meu sub numele de Lunea - Gateste Romaneste! va aparea o postare ce va cuprinde o descriere a retetei, o fotografie si link catre blogul invitatului. Tot atunci va aparea la tine pe blog, o postare cu reteta cu care participi la proiect, cu link direct catre proiect.  Poti participa si cu o reteta care a fost deja publicata pe blogul tau, cu conditia ca in lunea respectiva sa faci o postare noua in care sa specifici faptul ca esti invitat in proiect (link catre proiect) si participi cu reteta respectiva (link catre reteta deja publicata)    Singura conditie obligatorie este ca reteta sa fie romaneasca . Daca se va putea prezenta preparatul final si cat mai romaneste posibil, adica vase de lut, linguri de lemn, prosoape cu motive traditionale, ar fi minunat...insa nu e musai. Acum va las si astept pe mail ceva inscrieri!        Si nu uita: Oriunde ai fi si ce ai face Nu uita ca esti Roman!

 Este o idee minunata si sper ca proiectul tau sa dea roade si sa se desfasoare cat mai repede. Credeam ca sentimentul national a disparut si odata cu el si dragostea noastra fata de bucatele romanesti, fata de bucataria cu adevarat traditionala , cu bucatele gatite in casele si bucatariile noastre, cu rosiile si celelalte legume culese din gradina din spatele casei. Nu ma indoiesc ca printre toti bucatarasii se gasesc multi care locuiesc la tara si care se bucura de toate acestea. Oricat de multe condimente si cat de multe ingrediente folosesc la o mancare, tot ciorba de cartofi a bunicii, acrita cu zarzare sau agurida (struguri verzi), cu ceapa calita cu o lingura de untura si rosita cu rosii din gradina este mai buna. Iti urez succes in demersul tau si te felicit pentru idee. 

Acest mesaj a fost modificat de carmenvlad
Ultima editare: 02.12.2011 15:45:07

Citeaza

02.12.2011 / 15:42

Nick: alice_ciobanu
Bucataras incepator
Bucataras din: 03.03.2011
Retete: 185
Scrie-i mesaj privat

Multumesc Carmen, dar te astept si pe tine. Nu cred ca proiectul meu are legatura cu cei care locuiesc la tara. Mancare romaneasca fac foarte multi, si cu blog si fara. Eu va astept pe toti, inclusiv pe tine, cu mare mare drag si sper sa iasa un lucru frumos!

Citeaza

02.12.2011 / 18:47

Nick: carmenvlad
Bucataras incepator
Bucataras din: 08.01.2011
Retete: 104
Scrie-i mesaj privat

alice_ciobanu a spus:

Multumesc Carmen, dar te astept si pe tine. Nu cred ca proiectul meu are legatura cu cei care locuiesc la tara. Mancare romaneasca fac foarte multi, si cu blog si fara. Eu va astept pe toti, inclusiv pe tine, cu mare mare drag si sper sa iasa un lucru frumos!

 Sunt convinsa ca proiectul o sa fie o reusita. Din pacate in ultima vreme am ceva probleme de sanatate si trebuie sa urmez o dieta destul de severa, asa ca prezenta mea acum este mai mult de comentator. Dar niciodata nu este prea tarziu asa ca poate o sa te insotesc si eu in demersul tau.

Citeaza

02.12.2011 / 23:22

Nick: alice_ciobanu
Bucataras incepator
Bucataras din: 03.03.2011
Retete: 185
Scrie-i mesaj privat

10 x 

Citeaza
Selecteaza categoria de interes:
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]