Asta asa doar sa va dau cu tifla sa vedeti si voi cu cine ma intalnesc eu ..... la muzeul figurinelor de ceara .:)))) Paul Bocuse este cunoscut ca “Tatal artei culinare din Franta”. A fost o legenda decenii in sir. Bocuse este considerat ambasadorul gastronomiei franceze moderne, Nouvelle Cuisine, care spre deosebire de bucataria franceza traditionala, pune accentul pe simplitate, un minimalism culinar daca vreti, si pe prospetimea si calitatea ingredientelor. A castigat titlul “The King Maker” (Creatorul de Regi) pentru ca toti studentii instruiti de el de-a lungul timpului, au devenit bucatari de top, la randul lor.
In 1961, statul francez ii acorda numeroase distinctii si titluri culminand cu “Legiunea de onoare”. Americanii ii recunosc, la randul lor meritele iar Institutul Culinar din America (Culinary Institute of America) ii acorda titlul de “Bucatarul secolului”. Este faimos pentru restaurantele sale de lux si in special pentru L’Auberge du Ponte de Collonges de langa Lyon, in care timp de decenii si-a incantat oaspetii. A dedicat prima sa carte lui Fernand Point - reprezentant al bucatariei traditionale franceze, al carui ucenic a fost.
Asta asa doar sa va dau cu tifla sa vedeti si voi cu cine ma intalnesc eu ..... la muzeul figurinelor de ceara .:)))) Paul Bocuse este cunoscut ca “Tatal artei culinare din Franta”. A fost o legenda decenii in sir. Bocuse este considerat ambasadorul gastronomiei franceze moderne, Nouvelle Cuisine, care spre deosebire de bucataria franceza traditionala, pune accentul pe simplitate, un minimalism culinar daca vreti, si pe prospetimea si calitatea ingredientelor. A castigat titlul “The King Maker” (Creatorul de Regi) pentru ca toti studentii instruiti de el de-a lungul timpului, au devenit bucatari de top, la randul lor. In 1961, statul francez ii acorda numeroase distinctii si titluri culminand cu “Legiunea de onoare”. Americanii ii recunosc, la randul lor meritele iar Institutul Culinar din America (Culinary Institute of America) ii acorda titlul de “Bucatarul secolului”. Este faimos pentru restaurantele sale de lux si in special pentru L’Auberge du Ponte de Collonges de langa Lyon, in care timp de decenii si-a incantat oaspetii. A dedicat prima sa carte lui Fernand Point - reprezentant al bucatariei traditionale franceze, al carui ucenic a fost.