Barca / Bucuresti

Adresa: Iscovescu Barbu 19
Telefon: 0720.928.278
Site: http://www.restaurantbarca.ro
Email:
Specific:
Inceput ca un proiect de suflet, restaurantul "Barca, prietenii si hrana vie", a devenit incet incet un stil de viata. Vino sa descoperi mai multe!


Ne-am hotarat sa ne imbarcam la un drum inspirat simplu, din sanatate. A prins contur ceea ce la inceput era doar o idee razleata, ce urma sa ia fiinta in timp. Mai devreme decat ne-am asteptat, am unit o echipa si a luat nastere Barca. Bazat pe concepte natural-vegetariene, specificul bio al restaurantului a venit ca o gura proaspata de aer in inima Bucurestiului, pentru a intari vitalitatea de care are nevoie organismul in agitatia cotidiana. Preparata fara ajutorul focului, hrana vie se materializeaza intr-o gama de produse care promit o varietate de arome fine ce satisfac pana la cele mai pretentioase gusturi, pregatite cu pasiune si rafinament din cele mai proaspete ingrediente. De asemenea, o larga paleta de sucuri din fructe si legume asteapta cu nerabdare sa fie gustata, ideal cu 20-30 de minute inainte de a servi o masa Va asteptam sa va imbarcati alaturi de noi intr-o calatorie minunata, care speram sa ofere o hrana sanatoasa, momente pline de bucurie si o prietenie de durata!

Barca e un restaurant cu bucatarie raw vegan, foarte asemanatoare cu cea de la alt restaurant bucurestean de acest fel (si singurele pana in acest moment, din cate stiu eu) - La Vie en Raw.z. Cred ca o buna parte dintre retete sunt luate din aceeasi sursa, pentru ca seamana mult gusturile. Insa, fata de La Vie en Raw.z, Barca isi spune si "restaurant crestin", in buna masura pentru ca cei doi fondatori ai sai sunt oameni cu legaturi mult mai adanci cu religia decat noi, ceilalti.Asadar, Barca e un restaurant mic si cu aer de modestie, si lucrurile arata si se intampla acolo exact cum te-ai astepta sa arate si sa se intample. Au si o sala de intalniri sau chiar cursuri, in care oaspetii se aduna si discuta lucruri pe care te-ai astepta sa fie discutate intr-un astfel de loc, ma gandesc eu. Mancarea de la Barca e si ea exact cea pe care vegetarienii radicali o cunosc foarte bine, si pe care si-o aduce aminte si orice nevegetarian multa vreme, chiar daca o gusta o singura data. Intr-adevar, pentru cei care nu au mai mancat asa ceva si, mai ales, pentru cei care nici nu intentioneaza sa devina vegetarieni (fie ei "normali" sau "radicali"), prima experienta de acest fel nu se uita usor. Nota pe care am pus-o la mancare e data cam la intamplare, s-ar putea spune, pentru ca nu poti compara ce mananci la alte restaurante care sunt incadrate la noi tot la "bucatarie internationala", insa o solutie nu am gasit.Oamenii de la Barca sunt si ei exact cum te-ai astepta sa fie niste oameni evlaviosi, adica foarte placuti si indatoritori, gata oricand sa faca pentru tine mai multe decat le ceri sau astepti de la ei, tot timpul cu zambetul pe buze, care te primesc cu caldura si care te fac sa te simti bine acolo.Barca e un restaurant crestin si vegetarian la care ar trebui sa mergeti daca nu ati fost niciodata intr-un astfel de loc, pentru ca niciodata nu va veti da seama altfel despre ce e vorba, oricat de mult si de detaliat ar incerca cineva sa va explice. (GB)