DADA / Bucuresti

Adresa: Matei Voievod 94
Telefon: 0729.997.405, 021.319.70.59
Site: http://www.dada.ro
Email:
Specific:
Pe strada Matei Voievod la numarul 94 Bis este un restaurant sofisticat cu un decor avangardist, atmosfera calda si un lounge bar modern. Locul perfect pentru o cina romantica, un pranz de afaceri, sau pur si simplu o pauza de cafea, Restaurantul DADA este si un concept-store pentru cei care doresc sa faca cat mai multe intr-un timp cat mai scurt.

Terasa frumoasa, mancare obisnuita si destul de scumpaAm revenit la Dada dupa 7 ani... E tot acolo, parca nu s-au schimbat multe. Parter de cladire de dupa Revolutie pe Matei Voievod intr-o zona aglomerata si amestecata, cu case vechi pe o parte, blocuri comuniste pe cealalta. Am ramas pe terasa de data aceasta, o bucata ingusta de curte de-a lungul cladirii, insa foarte frumos amenajata, cu verdeata, obiecte-surpriza, multa imaginatie si curaj, cu pisici de plastic si mai multe chiar adevarate.Si meniul a fost o surpriza la Dada, insa una mai degraba neplacuta. E imens, cu mancaruri de-a valma, din bucatariile romaneasca, italieneasca, internationala, asiatica si orice altceva se mai poate imagina. Nu a fost rea mancarea, insa nimic deosebit, nici pe departe. Nici nu stiu de ce le-am pus o nota destul de mare la mancare, totusi...Preturile par destul de mari pentru o astfel de mancare, o masa in doi cu de toate si cu o sticla de vin bun iti scoate pe nesimtite 300 de lei din buzunar. Clienti destui, totusi, probabil ca din apropiere, fiindca imi este greu sa cred ca vine cineva de departe pana la Dada doar pentru mancarea aceea. Serviciul a fost destul de bun, insa pana la stabilirea unui dialog. Si-au facut treaba repede si cum trebuie, insa nu am putut lega prea multe cuvinte cu ei.Daca a stat acolo Dada atatia ani, or avea ei ceva ce eu nu stiu sau nu inteleg, poate o fi legat de zona sau de asocierea cu hainele si cu moda, nu stiu. Doar pentru mancare, insa, eu nu as putea trimite pe cineva care nu trece doar intamplator prin zona. (GB - iulie 2015)

---------------------------------------Dada se auto-prezinta drept un "concept-store", adica e un restaurant in care se mai intampla si alte lucruri decat in restaurantele obisnuite. La Dada, "celelalte lucruri" sunt niste haine si accesorii la care te poti uita stand la masa sau pe care chiar le poti pipai, daca nu rezisti sa stai linistit pe scaun. Si, evident, sa le si cumperi... Cat despre "restaurant sofisticat" din prezentarea lor, nu cred ca e cazul sa luati prea mult in seama, toti isi scriu asa ceva pe site. Mancarea e destul de comuna si imi inchipui ca nu pentru ea se duc acolo cei care vin nu chiar de la blocurile din apropiere. Atmosfera e destul de animata, unde sunt bluzite, fustite, pantofiori si gentute se gaseste tot timpul cineva prin preajma. Sigur, merita un drum pana la Dada. (GB - mai 2008)