Buongiorno (Victoriei) / Bucuresti

Adresa: Lascar Catargiu 56
Telefon: 021.317.43.63, 0722.44.67.66
Site: http://www.trattoriabuongiorno.ro
Email:
Specific:
“Miresmele bucatariei italienesti si atmosfera calda sunt ingredientele noastre de success. Te asteptam impreuna cu prietenii tai sau familia intr-unul din restaurantele noastre pentru a simti adevaratele arome ale Italiei, prin preparatele atent pregatite si, de ce nu, pentru a petrece in compania noastra momente unice.”

Trattoria Buongiorno Victoriei
Bd Lascar Catargiu 56
Rezervari: 0722 446 766 sau 021 317 43 63

Trattoria Buongiorno Baneasa
Baneasa Shopping City
Rezervari: 0727 41 78 79

Cantina scumpa; 3 bucatele de somon ieftin, cu oase si prost facut (uscat) 114 lei, 30 cl de vin 54 de lei. Si mereu cersitul bacsisului in scris, pe nota de plata: "10% good, 12% excellent"...

-----------------------



Buongiorno e o alta afacere de succes marca "Dragos Petrescu", dupa reteta verificata mai intai cu City Grill-urile: locatie cat mai aproape de marile centre de afaceri, afacere de volum (logistica integrata/ economie de scara), mancare rezonabila (important e sa nu fie rea), preturi mici, servire rapida. Pariul lui dragos Petrescu a fost riscant, insa a reusit. Casa aceea impunatoare din Piata Victoriei a fost renovata din temelii si amenajata cu cele mai bune si mai scumpe materiale de unii care invarteau bani cu lopata in afacerile imobiliare. Se pare ca au cheltuit peste 1 milion de dolari cu acea renovare, insa rezultatul a fost impresionant. Oameni cu ambitii fara limite, au vrut sa faca cel mai semet restaurant din Bucuresti. Asa s-a nascut Downtown, care a avut o oarecare faima in vremea lui. Se manca bine la Downtown, insa nu a rezistat afacerea. Dragos Petrescu a preluat afacerea si acum serveste meniuri complete cu pret fix de 19 lei printre fresce, oglinzi de cristal si scari monumentale, facute din cea mai scumpa marmura si cel mai scump lemn. Casa are vreo 4 niveluri: subsol si demisol, unde sunt ceva baruri, dar in care nu cred ca se duce cineva, si apoi parterul si etajul, unde e restaurantul, care sunt mai tot timpul pline. ca sa nu mai vorbesc de terasa acoperita in timpul iernii, care e inca si mai cautata decat salile ca de muzeu. Mancarea e rezonabila la Buongiorno. Nu e rea, dar nici vreun deliciu culinar nu prea ai sanse sa gasesti acolo. Preturile sunt rezonabile, chiar mici uneori. E de mers la Buongiorno daca esti infometat in zona si nu vrei sa ai surprize. (GB - Sep 2010)