Zigolini / Bucuresti

Adresa: Erou Iancu Nicolae 103bis (Jolie Ville)
Telefon: 021.206.80.69, 0727.772.279
Site: http://www.zigolini.ro
Email:
Specific:
Cu o experienta de peste 10 ani, Restaurantul Zigolini isi incanta zilnic clientii cu specialitati ale gastronomiei italiene si internationale. Meniul bogat satisface cele mai pretentioase gusturi acoperind o paleta diversificata de preparate. Salatele aromate, gustarile cu specific italian si accente internationale, supele delicate si specialitatile maestrului bucatar pastreaza "tonalitatea" stilului peninsular.



Pastele si pizza "a la Zigolini", cu aluat facut in casa, imbogatite cu cea mai buna mozzarella si un sos de rosii parfumat contureaza restaurantul ca unul autentic Italian si garantat va vor face sa va intoarceti de fiecare data!



Salonul cochet si atmosfera intima a restaurantului sunt cadrul ideal pentru o intalnire de afaceri, cu prietenii sau o cina romantica. Daca doriti sa luati pranzul cu familia sau doar o pauza de la agitatia cotidiana, restaurantul dispune de 80 de locuri, un decor lejer si o ambianta distinsa – garantia unor momente speciale. Preparatele desavarsite, servirea ireprosabila si mediul primitor, degajat, dar elegant in acelasi timp sunt "reteta" perfecta pentru petrecerea timpului liber.



Va invitam asadar sa va convingeti de mancarea savuroasa, ingredientele si aromele italiene "asezonate" cu influentele bucatariei internationale si sa va bucurati de un vin nobil intr-o atmosfera calda.



Restaurant Zigolini, aproape de tine, oricand, cu gusturi alese!

Unul dintre cele mai serioase si mai bune restaurante din Baneasa - Pipera


Zigolini e unul dintre restaurantele complexului comercial Jolie Ville din Pipera, si am inteles ca e acolo de multi ani. E lipit - ba chiar pare sa aiba un spatiu comun cu alt restaurant elegant, chinezescul Mandarin, care apartine aceluiasi proprietar, de altfel.



Zigolini e un restaurant destul de mare, cu doua sali, una cu aer de bistrou, la intrare, si alta mai elegant amenajata, cu tinuta de restaurant de lux, folosita pentru evenimente, cel mai probabil. Zigolini e un lucru bine facut, bine amenajat, cu materiale de calitate, cu bucataria la vedere, bine facuta si aceea. Ne-am stabilit o regula la Restograf, sa nu punem mai mult de 9 la ambianta la restaurantele din malluri, de aceea nu a primit mai mult.



Meniul e italian la Zigolini, au si bucatarie traditionala, si mancare fina, cu preturi de mancare fina, la toate. Au 60 de feluri, numerotate. Mancarea a fost destul de buna, desi nu de fine dining, asa cum cred ca vor sa se autopozitioneze. Ravioli cu ciuperci si trufe au fost bune; eu as fi facut pasta putin mai vascoasa. Sparanghelul surprinzator de bun si de bine facut, cu plante tinere, crocante; pieptul de curcan umplut cu am uitat acum ce a fost bunicel, insa nu cine stie ce, la fel strutul, destul de banal, si risotto cu trufe, asa si asa. Focaccia excelenta. Niste ardei pe gratar nu aveau ce cauta intr-un restaurant cu asemenea pretentii. Desertul foarte bun. Nu ne-au dat amuse bouche la inceput, insa parca a venit ceva dupa un sfert de ceas, ceea ce isi cam pierdea sensul. Nota 9 la mancare e cam mare, insa ar fi bine sa o ia drept o incurajare, pentru ca doamna din bucatarie stie bine despre ce e vorba acolo, se vede.



Serviciul a fost foarte bun la Zigolini, cu niste chelneri seriosi, dezinvolti, facuti pentru o asemenea meserie. Le-am pus nota maxima la servicii cu toate ca nu ne-au intrebat de vin, ceva greu de conceput intr-un restaurant ca acesta. Preturile destul de mari, dupa cum am spus, o masa in doi, cu o sticla de vin bun, iti scoate repede 400 de lei din portofel. Clienti putini.



Zigolini e unul dintre restaurantele de referinta ale cartierului - de Pipera vorbesc - o optiune fara echivoc pentru cei care locuiesc acolo si nu vor sa mearga pana in Bucuresti pentru o masa buna. E printre restaurantele bune ale Bucurestiului, la modul general, se poate spune. De vreme ce sunt de atatia ani acolo, in Jolie Ville din Pipera (7 sau 9 ani, am inteles), inseamna ca stiu ce fac si ca vor ramane inca destul. Noi le dorim sa le fie bine, apreciem ca e un restaurant serios, care face lucrurile cum trebuie, la vedere. (GB - mai 2014)