Yaya / Bucuresti

Adresa: Calea Floreasca 91 - 111
Telefon:
Site: http://www.facebook.com/YaYaFloreasca
Email:
Specific:
Casalinga este sinonimul italian pentru romanescul "ca la mama acasa".

Un restaurant sicilian bun, cu chelneri care isi opresc singuri restul



Yaya e un restaurant nou deschis in Piata Floreasca, in toamna lui 2015, unde era pana de curand La Farine. Arata cam la fel inauntru, cred ca au facut doar schimbari minore. Afara au pus mai multe plante si flori, arata foarte bine cu cateva zile inainte, insa acum, ca a venit toamna, nu le mai foloseste prea mult. La fel ca inainte, au intr-o parte un mic magazinas cu cateva produse de bacanie, mezeluri, branzeturi, paste, conserve.



Spun ca au adus un bucatar din Italia, care face o bucatarie traditional siciliana. Pare sa fie un om invatat, pentru ca meniul e foarte lung, sper sa stie sa le faca bine pe toate. Mancarea a fost destul de buna, desi cu un gust neobisnuit in unele locuri. Sigur, bucatarul italian va spune intotdeauna ca asa e acolo, la ei, in Sicilia, si cu greu poti sa-l contrazici. Spaghetti carbonara erau cu slanina, nu cu sunca, asa cum e la Bucuresti, si slanina (sau oul?) avea un gust ciudat, dar a fost buna pana la urma. Scoicile aveau miros puternic de otet, dar in meniu chiar scria ca sunt cu otet. Supa de linte si risotto cu fructe de mare au fost bune. Vinuri romanesti la pahar nu au.



Serviciul la masa a fost foarte bun, un chelner inimos si plin de energie, mi-a placut de el, pacat ca s-a servit singur cu restul meu, probabil ca s-a gandit ca nu i-l las si nu a vrut sa riste. In spate, personalul striga in gura mare, m-au pus la curent cu toate problemele lor - in special o duduie era foarte vorbareata si cu o voce care le acoperea pe toate celelalte. Probabil ca ar fi trebuit sa le scad cu mai mult nota la servicii pentru asta.



Ceva clienti erau, nu prea multi, insa destui pentru un restaurant nou deschis. Preturile sunt normale.



Va trebui sa mai merg de cateva ori la Yaya ca sa ma lamuresc ce e cu gusturile acelea neobisnuite, o sa iau si un italian cu mine, sa vad ce spune si el. Oricum, pana atunci scriu despre ei ca sunt un resturant bun si serios. (GB - octombrie 2015)