Reteta zilei - iulie 2017

Desert tort diplomat

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Blat :  Pune ouale intregi in vasul robotului, adauga un praf de sare, coaja de portocala si mixeaza-le impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Lasa-le un minut la viteza medie, apoi doua minute la viteza mare, pana obtii o crema deschisa la culoare, aproape alba, ca o spuma. Muta...

Aperitiv budinca de dovlecei cu branza

postat de:madi_marin

Bucataras Top-Chef

Dovleceii se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi se scurg foarte bine. Se amestecă cu mărarul tocat, brânza rasă fin, ouăle bătute, ciupercile tocate, făina şi piper după gust. Se omogenizează compoziţia, apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de...

Mutabal

postat de:BakeUpArtist

Bucataras talentat

Am pus vinetele la copt, timp în care am făcut o maioneză din cele două ouă fierte, cu uleiul și cele 2 linguri de muștar. Am tocat și ceapa și am curățat rodia. Când vinetele sunt gata, le curăț, le las puțin să se scurgă și le toc mărunt cu sare. Apoi, folosind...

Compot de visine

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Spala bine de tot visinele, rupe-le coditele si scurge-le de apa. Umple pe jumatate fiecare borcan cu visine, apoi adauga cate 2 linguri de zahar. Poti pune mai mult sau mai putin, in functie de cat de dulci sunt visinele sau dupa plac! Umple cu apa rece borcanele, strange bine...

Desert parfait de ciocolata alba si alune de padure

postat de:RuxyRux

Bucataras Suprem

Timpul de preparare este scurt, insa asteptarea face diferenta, va trebui sa stea o zi intreaga la congelator sau peste noapte. Intr-o tigaie, punem alunele si le tinem pe foc mic 3 minute, miscand usor pe flacara pana capata aroma. Racim alunele si le facem pudra la robot. In bolul mare...

Desert prajitura cu visine

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Pune untul intr-o craticioara si lasa-l la topit, adauga apoi laptele, zeama si coaja de lamaie si opreste focul. Pastreaza amestecul la cald.  Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, vanilia si zaharul, pana obtii o crema fina si deschisa la culoare. Toarna apoi peste oua...

Mancare de mazare de post

postat de:AlexTeacher

Bucataras grozav

Pune mazarea la fiert intr-o oala cu apa si sare. Intre timp taie ambele tipuri de ceapa cuburi, respectiv rondele potrivite, morcovii cuburi mai mici si ardeii cuburi mai maricele – ideea de baza este ca ai de-a face cu texturi diferite, iar totul trebuie sa se gateasca in acelasi...

Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone

postat de:mirela0911

Bucataras Top-Chef

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza ingredientele uscate in spuma in 2-3 reprize, amestecand cu grija de jos in sus, pana la...

Musaca cu piure de cartofi

postat de:AlexTeacher

Bucataras grozav

Incepe cu cartofii. Taie-i cuburi si pune-i la fiert in apa cu sare. Urmeaza  restul legumelor: dai pe razatoare cepele si cei doi morcovi, iar ardeii ii tai marunt. Caleste mai intai morcovul. Incinge ulei in tigaie, pune morcovul, iar la scurt timp, si ceapa. Cand au devenit...

Desert prajitura Krem a la Krem

postat de:deyutzky

Bucataras senzational

Blat:  Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma, apoi adaugam cate putin zahar si mixam bine pana cand zaharul se topeste.  Adaugam galbenusurile pe rand si mixam putin dupa fiecare. Punem continutul plicului de Creme Ole de ciocolata si mixam usor pana la...

Varza a la Cluj

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Opariti varza murata daca este prea sarata, apoi taiati-o fideluta. Taiati cubulete ceapa. Puneti uleiul sa se incinga bine intr-o cratita incapatoare, adaugati ceapa si lasati-o putin sa se inmoaie. Puneti apoi varza, cimbrul, piperul, boiaua, doua foi de...

Inghetata tiramisu

postat de:diaconta

Bucataras Minunat

Am amestecat foarte bine cafeaua solubila cu o lingurita de Green Sugar si am adaugat treptat câte putin lapte. Am mixat mascarponele cu restul de Green Sugar,apoi am adaugat smântâna. Peste mascarpone am adaugat cafeaua si la final frisca batuta spuma. Am pus...

Paste cu bacon si usturoi

postat de:madi_marin

Bucataras Top-Chef

Pastele se pun la fiert în apă cu sare şi o lingură de ulei pentru 7 – 8 minute, ca să nu se zdrobească. Se călesc în 2 linguri de ulei usturoiul tocat şi baconul tăiat fâşiuţe. Se adaugă apoi cubuleţe mici de dovlecel, roşiile uscate şi tocate şi...

Desert pandispan cu cirese si nuca

postat de:Lau

Bucataras Suprem

Mixam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat, pana ce se topeste zaharul, adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam laptele, amestecam bine si la final, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam ciresele fara samburi, miezul...

Gem de caise cu portocale si migdale

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Pune caisele in apa rece si spala-le in mai multe ape, scoate-le samburii si pune-le intr-o oala mare, alternand cu straturi de zahar. Curata portocalele de coaja si de pielea alba pentru ca poate fi amara. Taie-le apoi cubulete si pune-le peste caise. Adauga sucul de lamaie si lasa sa...

Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate

postat de:katty

Bucataras senzational

 Facem mai intai, inghetata de vanilie. Punem la fiert, laptele cu batonul de vanilie, apoi il dam deoparte si il acoperim. Il lasam pana devine caldut, apoi dizolvam in el amidonul. Punem galbenusurile intr-o craticioara cu fund dublu si le frecam cu un praf de sare si zaharul pana isi...

Fasole pastai scazuta cu carnati

postat de:mirela0911

Bucataras Top-Chef

Fasolea se spala si se rupe in bucati mai mici. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ardeiul se spala si se taie cubulete. Rosiile se oparesc timp de cateva secunde, apoi se curata de piele si se taie cubulete. Intr-o...

Desert placinte moldovenesti Poale-n brau

postat de:RODIMUR

Bucataras grozav

Se face un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, zahăr, cele două gălbenușuri, vanilie și laptele cald. Când aluatul s-a format, începeți să adăugați uleiul, puțin câte puțin, frământând și bătându-l. După ce s-a încorporat bine...

Desert tarta cu visine

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Aluat : Se face foarte usor si nici nu trebuie sa framanti mult! Amesteca faina cu zaharul pudra si sarea, fa o adancitura in mijloc si pune ouale batute, apoi untul moale, la temperatura camerei. Amesteca bine si framanta cu aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acopera-l cu...

Desert placinta cu branza si stafide

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Pentru aluat, eu voi folosi un robot de bucatarie, sa fie totul mai rapid si mai usor. Dar bineinteles ca se poate framanta si cu mana. Pune in vasul robotului untul la temperatura camerei, apa, uleiul, otetul si un praf de sare. Adauga apoi faina si framanta aluatul pana devine ferm. Lasa...

Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata

postat de: merisor

Bucataras Minunat

Spălăm costița afumată în apă călduță, o porționăm și o prăjim în ulei încins, întorcând bucățile de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc frumos, apoi o transferăm în alt vas. Scurgem uleiul în care s-a preparat costița...

Sangria cu vin roze, zmeura si grepfrut

postat de:Bucataras

Bucataras suprem

Cu cateva ore inainte de preparare, pune fructele in carafa, acopera-le cu o treime din vin apoi lasa-le la frigider pentru 2 - 3 ore.  Apoi pune in carafa frunzele de menta, sucurile de fructe, vinul si aperol, adauga gheata si amesteca cu o lingurita. Paharele le...

Desert placinta de casa cu iaurt grecesc

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Bate ouale cu zaharul, cu ajutorul unui tel si adauga apoi coaja rasa de lamaie si vanilia. Pune iaurtul grecesc, stafidele spalate si hidratate si omogenizeaza bine compozitia. Unge tava cu unt topit si asaza pe rand, patru foi de placinta, unse fiecare cu unt. Pune jumatate din compozitia...

Friganele sandwich

postat de:Rocsi

Bucataras Suprem

Asezam 3 felii de paine pe un tocator. Pe fiecare felie, punem cascaval, apoi felii de salam si cate o felie de branza cheddar. Le acoperim cu celelalte felii de paine. Intr-un bol batem spuma ouale, cu sare si piper. La final adaugam si laptele. Conectam la curent aparatul Panini...

Desert prajitura delicioasa zmeura

postat de:Constelatialeu

Bucataras Suprem

Mai intai, am pus la topit pe baie de aburi, ciocolata si smantana dulce, atentie nu trebuie sa fiarba; apoi am bagat la frigider pentru 2 ore, dupa care am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa peste care am pus zmeura scursa bine si am omogenizat. Blat. Am folosit o forma de ceramica...

Dovlecei la borcan pentru iarna

postat de: merisor

Bucataras Minunat

Curățăm dovleceii de coajă și semințe și îi tocăm în cuburi. Punem un vas cu apă pe foc, iar când incepe să fiarbă, adăugăm o lingură de sare și amestecăm până aceasta se diluează complet. Lăsăm, din nou, apa să atingă punctul de fierbere, apoi...

Cum se face mamaliga

postat de:AlexTeacher

Bucataras grozav

Mamaliga de post: Intr-o cratita cu fund dublu, adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita, la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand apa a inceput sa fiarba, incorporeaza sarea si da focul mic. Pune un capac sau o sita...

Ciorba de pui cu taietei de casa

postat de:Oana

Bucataras Minunat

Mai intai, portioneaza puiul si pune-l la fiert in apa rece. Curata legumele pentru ciorba si toaca-le marunt. Aduna spuma formata la suprafata si apoi adauga legumele in ciorba. Lasa sa fiarba la foc mic, pana ce carnea este fiarta si pregateste intre timp taieteii. Bate ouale cu...

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro